Anmeldelse: iPod Shuffle til træning

Jeg elsker at høre musik. Derfor hører jeg også musik næsten hele døgnet (også per skrivende stund).Og jeg har da også købt mig en iPod Shuffle til brug under træning.

Jeg har valgt mig en blå iPod Shuffle af nyeste generation, vist ved hjælp af billedet her til højre. Sådan en lille sag koster ikke mere end 400kr i butikkerne, og du kan sikkert spare en halvtredser eller lignende på at købe den online. Jeg var dog alligevel ved en Fona og valgte derfor at købe min der.

Det er min anden iPod. Den første var en iPod Nano 4G, men den er efterhånden blevet væk et par gange. Den nye er tilpas lille til, at man skulle tro, at den også ville forsvinde fra tid til anden; men da jeg kun opbevarer den i min træningstaske er dette endnu ikke sket. Min trofaste FitnessWorld-taske holder nu meget godt på den.

Elendige in-ear buds

Nå, men dette er trods alt en anmeldelse i forhold til iPod Shuffles brug som træningsmusikafspiller. Vi kan passende starte ved de medfølgende øretelefoner. De er godt nok til at lukke op og skide i, for nu at bruge et godt udtryk, jeg har hørt mere og mere efter at jeg flyttede til Aarhus. De medfølgende – ikoniske, ja, de er flotte – høretelefoner er simpelthen så dårlige, at det gør helt ondt.

Jeg valgte derfor efter en enkelt træning eller to at benytte min iPod Shuffle sammen med mine Razer-høretelefoner, jeg ellers normalt bruger sammen med min mobiltelefon og Spotify.  I modsætning til høretelefonerne fra Apple er der rent faktisk bas i disse, og de er tilmed lydisolerende, så jeg slipper for at skrue voldsomt meget op for lyden for at høre musikken. Det har hørelsen heller ikke godt af – Jeg kan kun anbefale at finde et par in-ear earbuds til din træning, da du risikerer at ødelægge hørelsen samtidigt med at musklerne ellers forøges planmæssigt.

Ingen skærm? Intet problem

Da jeg først købte min iPod Shuffle var jeg især bange for én ting: at den manglende skærm på apparatet ville ende med at blive et problem. Nu kan jeg trods alt ikke vælge lige præcis dén sang, jeg måske har lyst til at høre på et givent tidspunkt, men dette har vist sig slet ikke at være et problem.

Først og fremmest fordi, at ens iPod Shuffle både kan tage den næste sang i rækken eller shuffle almindeligt. Hører du en sang fra et band, du godt kan lide, og er dine iTunes-playlists bare nogenlunde organiseret, er det intet problem at høre mere fra dette band. Hvis du bare er klar på alt, så virker shuffle-funktionen fortrinligt. Min iPod Shuffle i blå er altid slået på shuffle.

At skifte sange på iPod Shufflen virker fortrinligt med knapperne derpå. Selvom du sveder eller benytter handsker er den nem at betjene, og det har utvivlsomt også været hensigten fra Apples side. De har, trods alt, markedsført iPod Shuffle som værende musikafspilleren til den aktive person, som du kan se i reklamen for iPod Shuffle herunder.

Irriterende at løbe med

Selvom jeg er rigtigt glad for at styrketræne nede i FitnessWorld med min iPod Shuffle er den dog ikke min bedste ven, når det kommer til at løbe, hvor den ellers også skulle være fantastisk. Desværre ryster høretelefonerne – både de fra Razer og de medfølgende fra Apple – rundt omkring og irriterer, og samtidigt kan de blive fanget af ens bevægelser og blive revet ud af øret. Og der er simpelthen intet værre end førnævnte scenarie. Intet!

Derfor bruger jeg heller ikke min iPod Shuffle til at løbe med, men det er ”heldigvis” også begrænset hvor meget jeg løber, når jeg også spiller indendørs fodbold, styrketræner et par gange ugentligt og anden sjov. Jeg var dog glad for iPod Shufflen til eksamen for nyligt, hvor jeg også kunne bruge denne, nu hvor det var forbudt os strengt at benytte vores mobiltelefoner til hverken det ene eller det andet. Af gode grunde, I guess.

Konklusionen på at bruge en iPod Shuffle til træningsbrug er, at den egner sig ganske glimrende i hvert fald til styrketræning. De 400kr er givet ganske godt ud, især, hvis min computer ikke var blevet snuppet og jeg havde haft mulighed for at hælde mere musik på dyret. Nu tyer jeg til venners computer for at få den fyldt op, men sådan er der vel så meget.

Jeg kan udmærket anbefale en iPod Shuffle til træningsbrug. Størrelsen er fantastisk og den virker solid trods sved.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)