Få styrket din mentale sundhed

Vores mentale sundhed kan påvirkes af mange livsfaktorer og have betydning for, at vi oplever angst, nedtrykthed eller har et dårligt tankemønster. Nogle gange kan man ende i sort hul og have svært ved at se lyset for enden af tunnelen. Hvis du i en længere periode har haft lyst til at forbedre din mentale sundhed, så læs med her og bliv guide gennem få steps til en mere positiv tilværelse.

Step 1: Motion kan give mere glæde

Det er alment vide at motion er godt for både ens fysiske og psykiske helbred. Motion kan være mange ting alt fra en gåtur, udstræk, styrketræning, holdtræning eller løb. Uanset hvilken motionsform du fortrækker, vil motion være en god løsning til at forbedre din mentale sundhed. Det giver mere overskud at få bevæget sig og giver bedre søvn om natten. Derfor skal man være god til at planlægge og udføre motion regelmæssigt i periode, hvor man kan føle sig nedtrykt.

Step 2: Skab fokus på en bedre vejrtrækning

Dit åndedræt er altafgørende i en travl hverdag. Mange glemmer hvor vigtigt vejrtrækning er til at komme godt gennem hårde periode eller stress. Et godt åndedræt hjælper dig med at finde ro og skabe et større fokus på det, som er vigtigt i nuet. Det giver mere ilt til hjernen med et godt åndedræt og derfor er det også vigtigt at have det i tankerne i løbet af ens dag. Fokus på at trække vejret rigtigt kan også være brugbart til at man nemmere kan være tilstede, hvor man er på et givet tidspunkt. Det kan derfor være med til at give dig en større koncentration på de forskellige gøremål, som du går igennem i din hverdag og sørger for et større nærvær blandt dine medmennesker.

Step 3: Få vejledning til din mentale sundhed

På nogle tidspunkter i livet, kan det være svært at finde glæde og holde de positive tanker kørende. Når først man har ramt bunden med et dårligt tankemønster, har angst eller føler sig deprimeret, så kan det være svært at komme tilbage på rette kurs. Nogle gange kan det være hårdt at se de nærværende problemer i øjnene alene, og derfor bør man måske få hjælp til at komme godt videre. Lige her kan du læs mere om terapi og få bestilt tid af en professionel til at se dine problemer tæt på. Det kan være en god løsning at snakke om ens livssituation med andre, så man kan få selvindsigt på de problemstillinger der eksistere. Det kan give indsigter, som man kan arbejde mod fremadrettet og sørge for, at leve et mere positivt liv og ikke mindst en bedre mental sundhed. Så kom godt i gang i dag og få ændret dit liv med et større fokus på et sundt mentalt helbred.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)