Laks er super mad

Forbrænd mere end du indtager

Dette er ikke et indlæg om hvordan du kan tabe dig 10 kilo på en måned, eller hvordan du kan få en sixpack på seks uger. Det er ikke et indlæg om den hurtigste vej til et vægttab. Det er derimod et indlæg om den absolut letteste vej til et vægttab, som også er en af de mest veldokumenteret der findes. Det er nemlig baseret på en formel, der helt enkelt lyder: Forbrænd flere kalorier end du indtager. Følger du denne formel, så er der nemlig slet ikke nogen tvivl om, at du vil tabe dig. Hvor hurtigt dit vægttabt gør, baserer sig så på, hvor langt der er mellem de to tal. 

Sådan indtager du færre kalorier

Der er mange måder at indtage færre kalorier på. Den helt åbenlyse er naturligvis at spise mindre og ikke mindst spise sundere. Det kan også være at erstatte nogle produkter med sundere alternativer. Eksempelvis at spise groft pasta i stedet for lyst. Både fordi det indeholder flere gode ting, men også fordi det mætter mere og du derfor spiser mindre. Overvej om det er nødvendigt med smør, og vælg eventuelt light produkter. Kan du ikke undvære søde sager, så vælg eventuelt sukkerfrit slik. Hvilket du dog ikke skal spise for meget af. Spis mere fisk og mere kylling og mindre okse, det er godt for dig, og det er godt for miljøet.

Forbrænd mere

En anden måde at tabe sig, hvis man ikke har lyst til at gå alt for meget på kompromis med kalorierne, er ganske enkelt så at forbrænde mere. Jo flere kalorier du forbrænder, jo flere kan du indtage inden de begynder at sætte sig. Hvis du gerne vil have smør på brødet, så tag cyklen i stedet for bilen når det er muligt, gå når du kan og drop elevatoren fra tid til anden. Motion er sundt, både for krop og sjæl. Der er naturligvis nogle ting der er mere effektive end andre, men det vigtigste er at få rørt sig. Gå en god lang tur eller tag en rolig tur på cyklen. Det kan godt være du ikke får pulsen helt op, men du forbrænder stadig, og det er sundt for kroppen.

Hold øje med kalorierne

Det vigtigste er, at du holder øje med dit kalorieindtag. Hvis du ved hvor meget du forbrænder og meget du indtager, så er det nemt at balancere disse to. Hvis du hele tiden skal gå og sjusse og gætte dig frem til, hvad der er forbrændt og hvad der er indtaget, så bliver det hurtigt besværligt. 

Få lavet en måling på hvor meget du forbrænder på en almindelig dag, så har du et god udgangspunkt. Det kan derudover være en god ide at installere en app, hvor du kan indtaste hvad du spiser, og se hvor mange kalorier det indeholder. Når du først har gjort det et antal gange, begynder du hurtigt at vide lige præcis hvor meget de forskellige ting indeholder. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Forbrænd mere end du indtager, 1.0 out of 10 based on 1 rating