Sådan passer du på din hud

Er du, ligesom mange andre, forvirret over, hvordan du skal behandle din hud? Internettet bugner af gode råd og guides, der fortæller dig, hvordan du skal pleje og passe din hud – men hvordan vælger du de rette råd og guides? Læs videre og bliv klogere på, hvordan vi mener, du skal passe på din hud med fem simple råd, du nemt kan implementere i hverdagen.

Vælg hudplejeprodukter der passer til din hud

Først og fremmest skal du huske at vælge de rette hudplejeprodukter, som passer til netop din hud. Der er nemlig stor forskel på vores hud og de plejeprodukter, du kan købe. Tør hud har eksempelvis ikke de samme behov som fedtet hud.

Spis dig til sund hud

Hvis ikke du får nok vand, er din hud den første til at sladre om det. Hvis du ikke får nok vand, bliver din hud nemlig tør og grålig at se på, og det er derfor vigtigt, at du får mellem halvanden og to liter væske hver dag – kaffe og cola tæller ikke med – kun vand og urtete. Der er også en række madvarer, du kan spise for at få en sundere hud. Disse tæller blandt andet bær, gulerødder, chili, hvidløg, ingefær, nødder og fed fisk.

Solen er ikke din ven

Rigtig mange mennesker tager solbeskyttelse for givet og forstår ikke vigtigheden af at bruge solcreme og andet solbeskyttelse. Vi elsker solen, for den giver os varme, energi og D-vitamin, men den er også vores værste fjende. Solen forårsager hudskader, pigmentforandringer, hudproblemer – specielt bumser og uren hud – da solens uv-stråler irriterer den dybereliggende hud og fremprovokerer udbrud. Sørg altid for at bruge solbeskyttelse, også på de dage hvor solen ikke skinner.

Vælg make-up med omtanke

Hvis du vælger din make-up – specielt din foundation og pudder – med omtanke, kan du slå to fluer med ét smæk. Rigtig meget foundation og pudder indeholder nemlig virkningsfulde ingredienser for din hud. Når du alligevel spenderer flere hundrede kroner på en foundation, kan du med fordel vælge en, som plejer, behandler og arbejder med din hud. Du kan altså godt vælge en foundation med masser af antioxidanter og solbeskyttelse.

Dermaroller

En dermaroller er et hudplejeredskab, som har flere hundrede nåle fastgjort til en lille rulle, som du bruger til at rulle over ansigtet eller kroppen med det formål, at nålene gennemtrænger og laver bittesmå huller i huden. Det lyder umiddelbart ikke sundt for huden, men det får kroppen til at igangsætte en helingsproces, hvor huden forsøger at hele og danne nye hudceller – med andre ord, så fornyes din hud. Du kan gå på jagt efter en dermaroller her og læse mere om, hvordan du skal anvende den, så du får det bedste resultat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)