Warning: Creating default object from empty value in /var/www/halfdan-timm.dk/public_html/simpelsundhed.dk/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

Sådan prioriterer du sund mad i en travl hverdag

Alt for mange lever i en travl hverdag, hvor der mangler overskud til at prioritere den sunde kost. Det kan være svært at finde tiden til at stå i køkkenet om aftenen og tilberede de sunde retter. Der er dog råd for, hvordan du sætter fokus på sund mad i hverdagen. I denne artikel får du vores bedste råd til, hvordan du gør det.

En madplan giver et godt overblik

For at have overskud over kosten i hverdagen, er det afgørende at have en madplan.

I en madplan kan du danne dig et overblik over, hvad der skal laves af mad hvilke dage i ugen og det er en af de bedste måder at få mere overblik over maden.

Hvis du laver en madplan søndag, skal du ikke tænke lige så meget over aftensmad i løbet af ugen, da du på forhånd ved hvad du skal hjem og lave. Det gør det langt nemmere at vælge den sunde løsning.

Når du laver madplanen, kan du med fordel finde nye opskrifter online, som du kan bruge til din madplan, så du får inspiration til spændende retter og ikke bruger de samme opskrifter igen og igen.

Du kan samtidig nøjes med at købe ind en enkelt gang om ugen, så du ikke skal bruge tid på det i løbet af ugen, hvilket er en kæmpe fordel, hvis du har en travl hverdag.

 

Frys store portioner ned

Til de dage, hvor der ikke er tid til at stå i køkkenet, er det guld værd at have en portion mad, som du blot skal varme.

Du kan derfor indimellem lave store portioner for at fryse dele af det ned, så du andre dage på ugen har nem mad klar.

Du kan fx lave en stor portion suppe, som er nem at made andre dage, hvor du har brug for hurtig mad.

At fryse din hjemmelavede mad ned, er en langt sundere løsning end at købe færdigretter og er samtidig et nemt alternativ.

Og så er det også billigere, så der er mange fordele ved at lave store portioner og fryse ned.

 

Der skal være plads til en snydedag

Det er vigtigt at spise sundt i hverdagen, men det er også vigtigt at der indimellem er plads til en snydedag, hvor du ikke skal stå i køkkenet.

Du kan fx holde snydedag ved at tage ud og spise. Det lyder måske som en dyr løsning, men hvis du booker på forhånd, kan du via Earlybird få skåret 1/3 af prisen, så du kan tage ud og spise uden at det tager en stor del af dit madbudget.

Når du booker via Earlybird, vælger du på forhånd menuen, men med 1/3 del skåret af prisen. Når du kommer frem til restauranten, er der derfor gjort klar til dig og du kan derfor blot nyde en god aften.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Comments are closed.