Sådan undgår du forurening i Bangkok og Beijing

Luftforurening er i dag blevet et større og større problem og mange er derfor blevet bevidst om luftforureningens skadelige virkning på vores krop i det daglige. Mange er derfor også begyndt at bruge luftforurenings beskyttelsesmasker, fordi de ikke ønsker at blive udsat for de farlige luftforurenende stoffer i luften.

Det er i sær i Bangkok og Beijing, som i de sidste mange år har lidt af en meget stærk luftforurenet trafik fra både diesel- og benzinbiler. Bangkok og Beijing er nogle af de mest forurenende storbyer i hele verdenen og er storbyer, hvor det klart anbefales at bruge en beskyttelsesmaske. Mange af problemer kunne løses med et simpelt luftfilter i alle biler og motorcykler – men det sker ikke af sig selv.

Det er en nødvendighed at bære maske

I både Bangkok og Beijing er det industriens skorstene samt byernes mange biler, der får forureningen til at ligge som en tyk dyne over byerne. Derfor er en beskyttelsesmaske en nødvendighed, hvis du har en af disse storbyer som destinationsmål.

Allerede efter en dag med en beskyttelsesmaske på, vil du bemærke at den kan være helt brun. Det skyldtes den meget forurenende luft, som desværre findes i både Bangkok og Beijing. Typisk vil man derfor også kun bære den samme beskyttelsesmaske op til fem gang og herefter smide den ud. Derfor bør du have mere end en beskyttelsesmaske med på din rejse, så du kan beskytte dig selv i mod de farlige partikler.

Der findes nemlig flere forskellige partikler, hvoraf nogle er mere farlige end andre. De farligste partikler er dem, der bliver kaldt PM2,5. De er farlige, da de går direkte ind i din krop. De større partikler bliver kaldt for PM10.

Tjek smogniveauet på din telefon

Det er således at på din telefon, vil du kunne hente en af flere apps, der vil kunne vise dig smogniveauet dag for dag. En rigtig god ting at have med på rejsen til Bangkok eller Beijing, så du ved hvornår du skal bære en beskyttelsesmaske og hvornår du godt kan undvære den en dag. En beskyttelsesmaske kan godt være ubehagelig at have på for mange, da du skal hive efter været.

Gennemsnittet for de farligste PM2,5 partikler skal helst ligge på under 10 mikrogram per kubikmeter luft. Ligger det under 75 vil det være ok, over 100 er det usundt. 150-200 er det rigtig usundt og du vil her skulle bære en maske, for at beskytte dig selv i mod de farlige partikler.

I både Bangkok og Beijing er det ikke unormalt, at tallet ligger på over 200 og derfor er det rigtig vigtigt, at du har en beskyttelsesmaske med på din rejse, så du kan beskytte dig selv.

Vil du ud at rejse? Du finder dine flybilletter til rejsen her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (3 votes cast)
Sådan undgår du forurening i Bangkok og Beijing, 1.0 out of 10 based on 3 ratings