Sådan undgår du stress med kropsterapi

Danskerne har mere travlt end nogensinde før, og det er derfor vigtigt, at du passer godt på din krop og dit mentale helbred, så du ikke udmatter dig selv så meget, at du skal sygemeldes. Det handler om at forebygge og lytte til sin krop, så man ikke skal sætte hverdagen på pause, fordi man bliver stresset.


Du kan undgå stress på rigtig mange måder, og det er forskelligt, hvad der virker fra person til person. Nogle mennesker får ny energi af at træne, andre af at ligge på sofaen en time om dagen og se yndlingsserier i fjernsynet. Det handler i høj grad om, at du skal lytte til din krop – dette kan kropsterapi i særdeleshed hjælpe dig med. Læs videre og bliv klogere på, hvad kropsterapi er, og hvordan din krop vil elske det.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en form for psykoterapi, der har fokus på kroppen. Du lærer at opleve og mærke din egen krop, og du lærer, hvad din krop prøver at fortælle dig igennem forskellige signaler. Kropsterapi styrker forbindelsen til dig selv og er specielt værdifuld i perioder med stress, forandringer og udmattelse. Rigtig mange mennesker vil have godt af at besøge en kropsterapeut, da det kan styrke bevidstheden, hvilket kan være uvant for mange. Terapien hjælper dig altså med at få direkte kontakt til det, du ikke altid kan med det kognitive. Med andre ord lærer du at finde frem til det, som din krop forsøger at fortælle dig. På den måde kan du altså få en forbedret livskvalitet, hvor stress og udmattelse ikke længere er på dagsordenen. Kropsterapi er således vejen til et bedre mentalt helbred.

Hvem kan kropsterapi gavne?

Uanset om du gerne vil have bedre kontakt med dig selv og din krop, eller om du kæmper med et fysisk eller psykisk problem, kan kropsterapi gavne dig. Alle mennesker kan skabe en bedre balance og indre ro i hverdagen, som kan være gavnlig i dit arbejde eller på din uddannelse.

Hvordan foregår det i praksis?

En behandling starter med en kort samtale, hvor terapeuten vil prøve at spore sig ind på, hvilke problematikker du muligvis slås med i hverdagen. Herefter skal du ligge på en briks under et tæppe, hvor kropsterapeuten kombinerer akupressur, zoneterapi, meridianmassage, afspænding af muskler, åndedrætsteknikker, frigørelse af led og terapeutisk samtale. Særligt dit åndedræt vil være i fokus, da denne er med til at forene det fysiske og psykiske i kroppen.

Du kan altså lære din krop bedre at kende og blive bedre til at lytte til de signaler, den prøver at sende til dig. Bliv klogere på kropsterapi og lær om de fordele, der er ved at anvende denne terapiform.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)