Opdateret: 3 grunde til at huske kondomet unge mand!

Denne artikel er blevet opdateret d. 11.08.2017 med flere informationer.

I har sikkert hørt det før, men de danske unge er ifølge en ny undersøgelse stadig blandt de dårligste til at dyrke sikker sex. De danske unge i alderen 18-29 har igennem de sidse årti været blandt de dårligste til at praktisere sikker sex i EU. Og op imod 50% af de unge siger at de er deciderede ligeglade med om de bliver smittede med kønssygdomme. Denne adfærd er også tydelig i og med antallet af tilfælde af gonorré i de senere år har været stigende samtidig med at der blev konstateret mere end 30.000 tilfælde af klamydia. Derfor kommer der her 3 argumenter I kan bruge hvis I hører en sige han ikke vil bruge kondom.

Det er ikke ufarligt at få en kønssygdom!

Det virker banalt men det er kun en lille del af det samlede antal kønssygdomme der konstateres hver år i Danmark. Klamydia, der er den mest udbredte kønssygdom i Danmark, er ofte en helt symptomfri sygdom, der ikke kan mærkes, men ikke desto mindre er den i stand til at gøre en kvinde steril. På samme måde har antallet af konstaterede gonorretilfælde i de senere år været stigende – til trods at sygdommen i mange år havde været ikkeeksisterende i Danmark. Såfremt du bliver smittet, kan du i dag bestille klamydia piller direkte online. Selve pillerne er ufarlige og de samme, som du ellers ville få på recept af lægen.

Bivirkningerne ved en ubehandlet gonorre-infektion kan være underLivsbetændelse hos kvinder og hos mænd kan det give betændelse i bitestiklerne. Derfor er det langt fra ufarligt at få en kønssygdom!

Det er hverken bøvlet eller ubehageligt at bruge kondom

Man hører tit de unge brokke sig over kondomer, selvom det som bekendt er det eneste, der beskytter imod graviditet og kønssygdomme. Ofte siger de unge, at det er bøvlet at tage, på, for dyrt, og at det nedsætter følsomheden hos manden. Men den undskyldning holder heller ikke stik, for i de sidste år er udvalget af kondomer vokset betragteligt. Blandt andet har coolkondom et stort og varieret udvalg af kondomer, der blandt meget andet inkluderer ekstra tynde kondomer, så der ikke skulle være noget forskel fra før – andet end, at man er beskyttet!

Prisen på kondomer er faldende

Et sidste og måske det dårligste argument fra de unge er at kondomer er en dyr affære. Men ligesom de foregående ’undskyldninger’ så er der ikke noget at have det i for i takt med at udvalget af kondomer er øget betragteligt i de seneste år er konkurrencen både online og offline steget betydeligt, hvilket har fået priserne til at falde i takt med at antallet af kondomer pr. pakke er steget.

Så hvis I hører nogle sige, de ikke gider bruge kondom, så mind dem om, at der ikke er nogle gode undskyldninger tilbage!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Opdateret: 3 grunde til at huske kondomet unge mand!, 8.0 out of 10 based on 1 rating