Sådan køber du sundt legetøj til dit barn

Giftstoffer. Tungmetaller. Farlige kemikalier. Er det noget, du gerne vil udsætte dit barn for, hvis du kan få lov til at spare en smule penge på dit barnelegetøj?

Danske forældre er i dag tvunget til at tage et valg. Er de villige til at ofre lidt flere penge på deres børnelegetøj og derved undgå, at legetøjet indeholder ovenstående eller er produceret af børnearbejdere, eller vil de have det billigste af det billigste uanset pris?

Heldigvis har vi i det mindste mulighed for at tage valget.

Gode webshops online

Flere danske webshops specialiserer sig i dag i “sundt legetøj” til børn. Du kan fx gå ind på eller Renleg.dk. Her finder du ikke lige så meget legetøj som i så mange andre butikker, men til gengæld kan du shoppe ind med god samvittighed. Vel vidende, at legetøjet ikke indeholder noget, dit barn kan tage skade af selv ved at spise legetøjet, at slikke på det eller hvad børn ellers kan finde på.

Du skal være opmærksom på, at det koster en smule mere end det legetøj, du kan købe nede i Toys’R’Us eller Fætter BR. Men mon ikke, det er pengene værd?

Se også en god oversigt med hjælp her.

Hvad er det, jeg skal passe på?

Der er mange ting at være opmærksom på i forhold til dit barns børnelegetøj.

Phtalater er den første. Disse findes i mange plastikprodukter. Man har dog fundet ud af, at phtalater kan forstyrre hormonbalancen og fremskynde kræft i rotter. Derudover kan det fremskynde overvægt for mennesker og give problemer med arveanlæg. Det er vigtigt for alt i verden at undgå phtalater både i dit børnelegetøj og i alle andre produkter som fx emballage og makeup (det er også fundet i sidstnævnte, så pas på!).

Derudover skal du også undgå tungmetaller. Der findes tungmetaller i fx iPads og computere, men ikke i en tilstand eller form (eller tilgængelighed), der kan skade dit barn. Det gør der til gengæld i noget legetøj. Det er forbudt i EU, men der kan snige sig en vare ind over grænsen en gang imellem alligevel, og her er det så, du skal passe på.

Spørg ekspedienten i butikken, hvis du er i tvivl. Eller gør det til en vane at købe legetøj et af de steder, hvor du er sikker på, at der ingen problemer er overhovedet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Sådan køber du sundt legetøj til dit barn, 9.0 out of 10 based on 1 rating

En tanke om “Sådan køber du sundt legetøj til dit barn

Skriv et svar