5 største sundhedstendenser i Danmark i 2017

Danmark blev i 2016 kåret til det 16. sundeste land i verden. Listen hvor Island ligger nr. 1 er bl.a. baseret på sygdomme, rygning, trafikuheld og overvægt.

Det er ikke en dårlig placering, men vi kunne godt ligge bedre.

For at finde ud af hvilke parametre der går godt, og hvilke der går i den forkerte retning, så har vi her fundet de 5 største sundhedstendenser i 2017.

Teknologien får danskerne til at træne mere

Den første sundhedstendens på vores liste er, at danskerne i større grad gør brug af diverse træningsapps

De mange udviklere og firmaer, som udvikler deres apps til, at vi bruger dem så meget som muligt. Sundhedseksperten Henrik Duer udtaler at den konstante feedback, som træningsappsene giver os, er med til at motivere os.

 

Vi overvåger selv vores sundhed mere

Den anden sundhedstendens på vores liste er, at vi selv holder meget mere øje med blodtryk, vægt, fedtprocent og mange andre tal om vores krop.

Ligesom med de mange trænings apps, så har teknologien gjort det muligt at holde øje med sundheden især, hvis man har en sygdom.

Den ekstra overvågning af vores sundhed er enormt positiv, idet vi meget tidligere kan opdage hvis noget er galt.

Denne tendens er en vi vil se mere til i fremtiden i takt med at sensorer, der overvåger kroppen er noget der vil blive bygget ind i vores tøj for fremtiden.

 

Vi bruger flere penge på personlige coaches  

Den tredje sundhedstendens på vores liste er, at vi bruger flere penge på personlige trænere og coaches til at hjælpe os med træning.

De to største fitnesskæder i Danmark, Fitness World og Fitness DK, har oplevet en markant stigning i antallet af klienter der køber personlig træning.

Det bliver ofte lettere at nå sin hjælp, når man har en coach ved sin side, hvilket mange har fået øjnene op for.

 

Danskerne har en dårlig mundhygiejne

Den fjerde sundhedstendens på vores liste er, at danskerne har fået dårligere mundhygiejne.

Det viser en undersøgelse, hvor 4.400 danskere har deltaget. Det er kun 29% af personerne i testen, som har en god nok mundhygiejne.

Det kan derfor godt være en god ide at besøge den lokale tandlæge på Amager en ekstra gang, for at få gode råd til en bedre mundhygiejne.

Du kan se mere her, hvis du skal bruge en ny tandlæge i københavnsområdet.

 

Danskere spiser mere ude

Den femte sundhedstendens på vores liste er, at danskerne spiser mere ude og køber mere takeaway.

Denne tendens hælder til at være en dårlig tendens. Takeaway mad og maden på restauranter indeholder generelt flere kalorier, end maden vi laver derhjemme, hvilket kan føre til at flere bliver tykke.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)