en kop kaffe kan klare forkølelsen

Boost din performance: 3 tilskud der virker (Videnskabelig bevist)

Vi vil alle gerne have mere energi og performe bedre. Både når vi træner, arbejder og på alle andre tidspunkter.

Men du tænker sikkert:

Hvilke tilskud virker egentlig?

Udover koffein er der flere supplementer, som kun få kender, men som giver en mærkbar effekt.

Vi kigger i denne artikel nærmere på de 3 mest effektive supplementer til at booste din koncentration og performance, og de videnskabelige forsøg der viser at de fungerer:

Koffein

Det første tilskud på vores liste er en stimulans, som de fleste kender. Vi kender alle effekten af koffein og den dejlige opfriskende fornemmelse man får efter at have drukket en kop kaffe. Hvis du er interesseret i at øge din performance når du træner, går du glip af noget hvis du ikke bruger koffein.

Her er hvad vi mener:

Et studie viste af en gruppe styrkeløftere, som fik koffein (6 mg/kg) øgede de deres løft med 11-12 %, hvilket er en markant forskel. En lignende effekt gør sig også gældende i andre sportsgrene.

Måden koffein virker på er at den blokere søvnreceptorerne i hjernen. Den opkvikkende følelse du oplever er altså at du ikke bliver træt.

Hvis du gerne vil tage koffein skal du blot drikke kaffe, te eller energidrik.

Guarana

Det andet tilskud på vores liste er et der ikke er så kendt i Danmark, men bliver brugt i mange andre lande. Guarana er en plante der vokser i Brasilien og i Venezuela.

Bærrene der vokser på planten, indeholder 4 gange så meget koffein, som kaffebønner.  Udover det høje koffeinindhold, så øger de andre stoffer i guarana bærrene også din mentale performance.

Et studie lavet af neuroscience afelingen på Nouthumbia universitet undersøgte for nogle år siden effekten af guarana. De gav en gruppe guarana ekstrakt uden koffein og en anden gruppe gav de en placebo pille.

Konklusionen af studiet er:

Gruppen der fik guarana øgede deres mentale performance i en række test af hukommelse og fokus.

Hvis du gerne vil tage guarana kan du enten få dem i pille form eller som pulver her.

Theanin

Det tredje tilskud på vores liste er en aminosyre, som de færreste kender til, medmindre du kender meget til kosttilskudsbranchen.

Theanin er ikke skadeligt for kroppen, og findes naturligt i mindre mængder i bl.a. grøn te.

Et studie lavet af Nagoya University, har testet theains virkning på koncentration. Måden de testede det på var ved at sætte en gruppe testpersoner igennem en række prøver.

Konklusionen af studiet er:

Theanin øger fokus, nervesystemet bliver bedre aktiveret og reagere hurtigere, samt at det nedsætter stress.

Hvis du gerne vil begynde at bruge theanin kan du få det i pulverform til en fornuftig pris for en pakke der holder i lang tid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)