Pas på din krop – og lev længere

Mange af os tager nogle gange vores kroppe for givet. Vi er ikke opmærksomme på når den siger stop, vi tænker ikke over hvordan det fysiske slider på den og vi har en tendens til at være voldsommere ved vores kroppe i de yngre år. Hvis man gerne vil leve så længe som muligt, er det vigtigt at man tager sig af sin krop. Læs med her og få nogle gode og vigtige råd til hvordan du passer på dig selv.

Spis ordentligt

Vores kost er afgørende for vores generelle velvære. Vores kroppe har brug for næring og vitaminer for at kunne fungere optimalt. Derfor er det også vigtigt at spise ordentlig mad. Man kan se kroppen som værende en motor, der skal have noget ordentligt benzin at køre på. Hvis vi fylder en benzintank med diesel eller olie, går den i stykker. Det samme kan man næsten sige om vores benzintank. Hvis vi spiser junkfood regelmæssigt, vil vi forøge vores risiko for hjerte-kar-sygdomme og dårligt blodomløb. Derimod hvis vi spiser varieret og masser af frugt og grønt, mindsker vi disse risici og får det bedre både indvendig og udvendig. Spis også regelmæssigt i løbet ad dagen. Hav dine tre hovedmåltid bestående af morgenmad, frokost og aftensmad. Derimellem er det smart at spise snacks i form af proteinbarer eller frugt og grønt, da dette holder din forbrænding i gang.

Få nok søvn

En anden ting der er afgørende for dit helbred og dit generelle velvære, det er din søvn. Det er derfor vigtigt at man får indført nogle gode og sunde rutiner for sin nattesøvn. Det er en god idé at lægge sin telefon fra sig en times tid inden man skal sove. Skærme kan nemlig være med til at påvirke vores hjerne negativt så vi sover dårligere. Både søvn og kost har kæmpe indvirkninger på vores helbred, det er også derfor at mange af de problemer de fleste oplever, kan de spise og sove sig ud af. Søvn er også vigtigt fordi den hjælper os med at lade op efter en lang dag. Igennem dagen er vi aktive og dette betyder at vi slider på vores celler i kroppen og i hjernen. Cellerne bliver stille og roligt genopbygget om natten mens vi sover. Det er derfor vi bliver trætte efter en lang og aktiv dag. Det er kroppens måde at fortælle at den har opbrugt dagens energiressourcer og har derfor brug for at lade op.

Tag dig af din krop

Det er en kliché, men buk nu i knæene når du løfter noget tungt! Det er ikke for sjov at man hører dette ofte. Det kan være skadeligt for ens ryg, hvis man løfter tunge ting. Så pas på når du løfter, specielt hvis du har børn. Dem løfter man meget på igennem nogle år, så for at komme dette i forkøbet, er der ting man kan gøre. Man kan for eksempel få ergonomiske bæreseler så man kan skåne sin krop mest muligt. Læs mere her, hvis du gerne vil vide mere om ergonomiske bæreseler. Derudover skal man generelt være opmærksom på smerter. Hvis man får ondt i længere tid, er det vigtigt, at man ikke ignorerer det. Pres ikke dig selv for hårdt, for det kan have store konsekvenser på den lange bane. Vi har kun én krop og én omgang i denne mølle vi kalder livet, så pas på den og du får den længst mulige tur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)