Drik te for din sundhed

Du har nok ofte hørt om at drikke te det er sundt. Men hvad type te passer bedst til dig? Der findes jo de 4 typer:

  1. Sort te
  2. Rød Te
  3. Grøn te
  4. Hvid te

Sort te – Passer på hjertet

Sort te er kendt som den mindst sunde type te, da den har et stort koffeinindhold, desuden har det et mindre indhold af de gode flavonoider. Sort te er kendt for at have en beskyttende virkning mod nogle former for kræft. Desuden kan det styrke dit hjerte og dit immunforsvar.

Rød te – Sænkt dit kolesteroltal

Rød te er egentlig bare sort te mixet med rooibos. Rooibos er en rød busk, som har et højt indhold af de gode flavonoider. Rød te kan hjælpe mod forebyggelse af kræft, højt kolesteroltal og infektioner.

Grøn te – hvis du skal tabe dig

Grøn te er primært kendt for dens evne til at stimulerer vægttab. Desuden har den med sit høje indhold af flavonoider virkninger som kan forebygge kræft, beskytte mod alzheimer, mm.

Læs mere om grøn te her.

Hvid te – det bedste valg

Hvid te bliver lavet ud fra topskuddene fra te planten. Hvid te har mange flavonoider, og mindre koffein ind de grøn te. Den er kendt for sin forebyggende virkning mod kræft og infektioner.

Hvad skal jeg vælge?

Hvad te type du foretrækker er underordnet, alle typer har god betydning for din sundhed, så der er måske mest fornuft i at vælge ud fra smagen. Vælg den type du bedst kan lide, på den måde kører du højst sandsynlig ikke træt i te, og vender tilbage til cola, kaffe, og lign. Køb en ordenlig tekop, da det kan være med til at forbedre din oplevelse med teen. Og husk at købe te af god kvalitet, du vil virkelig kunne smage forskel hvis du betaler lidt ekstra for den gode kvalitet. Du kan købe te online mange steder, og det er sjovt at prøve forskellige smagsvarianter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
Drik te for din sundhed, 8.0 out of 10 based on 4 ratings

Skriv et svar