Undgå at blive syg på løbeturen

Vi ved alle sammen at det er sundt at dyrke motion. Men desværre er der mange danskere der i løbet af året, oplever at blive syge som et resultat af deres motionsvaner.

I Danmark er løb den foretrukne motionsform og det er der god grund til for løb er både en simpel og effektiv motionsform der både styrke kredsløbet, knæene og ryggen – blot for at nævne et par ting. Men desværre er der især mange motionister som især i sommermåneder rammes af sommerforkølelser som kan være svære at slippe af med igen – og så kan det godt være man hopper løbeturen over hvis ikke man føler sig ovenpå. Årsagerne hertil er ofte ganske banale så derfor får i her et par råd til hvordan i undgår at blive syge på løbeturen. Artiklen er blevet produceret i samarbejde med Sportomaten.dk, som leverer noget af det bedste løbeudstyr på nettet.

Lad være med at løbe hvis du er syg

Ofte hører man folk sige at ’det skal bare løbes væk’. Det er også rigtig nok, nogle ting kan løbes væk – men det gælder bare ikke sygdom. Så hvis du kan mærke at du har en smule feber eller influenza på vej, så sæt en prop i det, og spring dagens løbetur over, og vent til du er frisk igen. Når vi får influenza er immunsystemet på vej ned, og din krop vil derfor have sværere ved at bekæmpe virusser. En løbetur i stærk blæst og måske regn er derfor ikke optimalt.

Anskaf dig en ordentlig løbetrøje

Det er ikke fordi man skal investere store summer at løbe, men udover løbesko, så er det værd at overveje en god løbetrøje. Det er efterhånden mange år siden man løb rundt i gammel firma T-shirt. En moderne løbejakke sidder både bedre på kroppen, afbøjer vinden bedre og sikrer dermed at du ikke bliver forkølet på løbeturen.

Husk at restituere ordentligt

Det sidste og måske vigtigste at huske på, når man løber er at kroppen har brug for tid til at restituere. Din krop, kondition og træningsintensitet afgør, hvor lang tid du behøver for at restituere. Men ikke desto mindre er det vigtigt at man ikke presser sig selv unødigt hårdt – især over længere perioder for udover at øge chancerne for skader – så svækkes dit immunforsvar også og dermed bliver du igen et lettere offer for forkølelser og vira.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)