Derfor er det vigtigt at gå til lægen hvis du har mistanke om at have kræft

Der er rigtig mange mennesker, der ikke bryder sig om at gå til lægen. Det kan være, fordi de ikke bryder sig om at indrømme, at de er syge. Det kan være, fordi de er bange for læger. Måske er de endda bange for, hvad lægen har at sige, fordi de frygter, at der er noget alvorligt galt.

Det er dog netop derfor, at det er vigtigt at gå til lægen. Ofte er der ikke noget alvorligt galt, men det kan være en god idé at få det bekræftet. En gang i mellem kan der nemlig være noget alvorligt galt, og det er vigtigt at opdage det i god tid. Specielt hvis der er tale om kræft.

Det er vigtigt at opdage det tidligt

Når det kommer til kræftsygdomme, så er det vigtigt, at man opdager det tidligt. Nu før man opdager det, nu nemmere er det at helbrede det. Hvis man opdager en kræftknude tidligt, har den nemlig ikke haft mulighed for at vokse.

Det er vigtigt at holde øje med sin krop og sin generelle sundhed. Selvfølgelig behøver man ikke at være fanatisk omkring det, men det kan være en god idé at være opmærksom. Som mand kan det fx være en god idé at være opmærksom på prostatakræft. Som kvinde kan det være en god idé at være opmærksom på brystkræft.

Hvad kan lægen gøre?

Når du så får en tid ved lægen, kan de først og fremmest be- eller afkræfte din mistanke. Derefter går undersøgelserne i gang for at finde ud af, hvor fremtræden kræftformen er.

Du kan få foretaget en MR-helkropsundersøgelse. MR er en gennemgående god metode til at se, hvor fremskreden din kræftform er. Der kan også blive lavet MR-scanninger, der fokuserer på enkelte kropsdele. Fordelen ved en helkropsundersøgelse er, at man kan se hvorvidt kræften har spredt sig til andre steder i kroppen.

Efter MR-scanningen har I nu et overblik over, hvordan din tilstand er. Herfra skal der lægges en slagplan. Den kan tage udgangspunkt i kemo eller en potentiel operation. Det kommer igen an på, hvor fremskreden din kræftform er. Det kommer også an på, hvilken kræftform det er. Milde former for prostatakræft bliver nemlig ikke behandlet, da der er for mange bivirkninger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)