E-cigaretter var lige ved at blive bandlyst

Det er ingen hemmelighed – ved Simpelsundhed.dk er vi kæmpe fans af e-cigaretter. De løser et problem, hjælper folkesundheden og slår hårdt på producenterne af cigaretter og rygestopmidler.

Netop producenterne af sådanne rygestopmidler har for nyligt forsøgt – og endda brugt rigtigt mange penge på – at stoppe e-cigaretternes indtog hos de europæiske forbrugere. Det har de forsøgt at gøre gennem EU.

Er e-cigaretter medicin?

Nicorette smed mange millioner kroner i at få e-cigaretter forbudt. Midler var at få deklareret e-cigaretter som værende medicin. Hvis EU siger, det er medicin, kan det nemlig kun sælges på et apotek. Det vil gøre det markant sværere for forbrugerene at få fat i og derved vil udviklingen blive sløvet.

Den 10. oktober 2013 var de elektriske cigaretters skæbnedag. EU-parlamentet skulle stemme om hvorvidt cigaretterne var medicin eller ej.

Og det blev et rungende nej.

Beskytter sit guldæg

Selvfølgeligt er e-cigaretter ikke medicin. Det er blot det bedste rygestopmiddel, der nogensinde er opfundet. Folk, der vælger e-cigaretter til at stoppe med at ryge har langt større succesrate end med de traditionelle rygestopmidler som fx piller og plastre.

Det ved producenterne af piller og plastre godt. Det var derfor, de lavede en decideret alliance med henblik på at få gjort e-cigaretterne forbudt.

Heldigvis for e-cigaretterne var det skønne, spildte kræfter fra producenternes side. De fik ikke medhold og deres monopol ser altså nu ud til at blive brudt – til gode for alle dem, der har brugt en lille formue før på at betale for dårlige rygestopprodukter.

cigaretskodderStadig problemer i Danmark

De butikker, der i Danmark sælger e-cigaretter er stadig oppe imod et problem: Sundhedsstyrelsen. E-væske med medicin er et meget omstridt punkt og flere forhandlere har taget konsekvensen af dette og er rykket til Sverige.

Dette gælder for eksempelvis for danske Elekcig.dk, der nu hører hjemme i Malmö og har fået den svenske pendant til et anpartsselskab sat op. Nu sender de blot deres pakker fra Sverige af i stedet for og bruger tiden på at udbygge forretningen – både til stor glæde for deres ejere og til stor glæde for deres mange kunder.

Eksisterer rygning i fremtiden?

Med bedre og bedre muligheder i forhold til at stoppe med at ryge, med mere og mere oplysning omkring rygning og en generelt dalende social accept i forhold til rygning er der færre og færre unge i dag, der starter med at ryge.

Det helt store spørgsmål er, om der overhovedet er folk, der starter med at ryge om fx 10 år – undertegnede forholder sig helt klart tvivlsomt hertil!

Farcen i EU er ikke helt slut endnu – lobbyisterne forsøger stadig at få lukket de e-handlende med e-cigaretter endeligt. Men de er blevet stækket alvorligt efter at EU-parlamentet sagde nej tak og endeligt lukkede diskussionen om hvorvidt de elektriske cigaretter er lægemidler.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
E-cigaretter var lige ved at blive bandlyst , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar