Grøn te ekstrakt (EGCG) dræber ældede fedtceller

Vi ved efterhånden alle sammen godt, at grøn te er den sundeste form for te. Men teen kan meget mere end blot at holde os unge – den er også med til at forhindre kræft og hjælper tilmed en til at tabe vægt!

I grøn te findes der nemlig et stof med den mundrette engelske navn epogallocatechin gallate, hvilket vi for fremtidige referencer nøjes med blot at kalde EGCG. Stoffet EGCG, der naturligt findes i grøn te, har i lang tid været kendt for at forhindre UV-strålingsskader på ens hus, til at forhindre kræftceller i at formere sig og til at hjælpe oxiderende mitokondrier på rette vej (hvad der kaldes anti-aging i dag).

Men faktisk kan EGGG også bruges til to helt andre og for mange mennesker langt mere interessante formål:

  • I stil med alpha lipoic acid er EGCG i stand til at forhindre GLUT-4 optagelse i ens fedtceller. Det betyder, som forklaret i artiklen om alpha lipoic acid, at de kulhydrater, man gennem ens mad indtager, i højere grad bliver lagret i musklerne fremfor ens fedtlager. På et og samme slag bliver man stærkere og får en mindre fedtprocent. ALA (alpha lipoic acid) i samarbejde med EGCG skaber en meget stærk effekt med netop dette formål.
  • EGCG ser ud til i nyere forskning at øge apoptosis (selvmord blandt celler) på ældede fedtceller. Det er netop disse ældede fedtceller der smadrer diet efter diet, da det er her, at nyt fedt igen bliver lagret. Har du nogensinde prøvet en diet og derefter taget alt på igen, er det takket være ældede fedtceller. Disse celler ser ud til simpelthen at begå selvmord i massevis ved kontakt med EGCG. Deraf også ”myten” om, at grøn te slanker – faktisk er det slet ikke en myte, men det skyldes nu nærmere EGGG-indholdet i den grønne te nærmere end den fine smag.

Pas på med koffeinrige EGGG / grøn te ekstrakt-piller

Med så lidt som 150mg af EGGG om dagen er det muligt at spore effekten på ens fedtprocent, men du kan roligt indtage 500-800mg om dagen, da effekten ser ud til at stige voldsomt og eksponentielt ved et større indtag.

Det er muligt både at købe grøn te ekstrakt-piller i Danmark og i udlandet, men der er især én fælde, du skal passe på med. Mange polyphenol-piller med EGCG-ekstrakt er nemlig fyldt med koffein. Med mindre, at du har lyst til at løbe rundt som en sindssyg hele dagen med koncentrationsbesvær, skal du derfor sørge for at købe koffeinfrie (decaffeinated) grøn te-piller. Glasset, der herover er et billede af, er mine EGCG-piller, hvilke udsender så lidt som 3.6mg koffein per pille, hvoraf jeg tager 1-2 dagligt. En almindelig kop grøn te indeholder knap 10mg koffein, mens en almindelig kop kaffe har et pænt stykke over 100mg koffein. Det er slet ikke nok til at skabe en effekt, hvilket da også er præcis meningen.

Med ekstrakt fra den lækre grønne te opnår du ikke alene større kampdygtighed mod kræft, men også anti-aging effekter, dine ældede fedtceller dræber sig selv og kulhydrater optages i musklerne i højere grad. Det er en lille wonderpille!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (11 votes cast)
Grøn te ekstrakt (EGCG) dræber ældede fedtceller, 5.5 out of 10 based on 11 ratings