Hold dig sund og bliv gladere

Sundhed er vigtig af mange årsager – og folk vil gerne være sunde af mange forskellige årsager. Man kan ikke sige, at nogle grunde til at være sund er vigtigere end andre, for motivationen for sundheden er helt forskellig fra person til person.

Nogle vil gerne være sunde, fordi de vil se godt ud, nogle vil gerne være sunde, fordi de vil have et langt liv, og nogle vil gerne være sunde af en helt tredje årsag. Der findes dog én rigtig vigtig grund til, hvorfor det er en god ide at holde sig sund; at du bliver glad. Lykke er mange ting, ligesom sundhed er mange ting. Sundhed handler nemlig ikke blot om ydre skønhed og fysisk form – det handler i lige så høj grad om velvære. Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan holde dig sund, og derved – måske – blive et gladere menneske.

 

Hav balance i kosten

En del af at være sund handler selvfølgelig om kosten. De fleste ved allerede, at chokolade, sodavand og pizza ikke er det ultimative benzin til kroppen, hvis den skal være sund. Sundhed handler dog også om balance. Det gælder om at spise varieret og sundt, men det skal også være lovligt at spise noget usundt en gang imellem. Hvis du finder en balance og ikke laver restriktioner for dig selv, vil du måske opleve, at det bliver nemmere at spise – primært – sundt.

 

Dyrk noget motion

Når du tænker på sundhed, tænker du måske også instinktivt på motion. Det er ikke uden grund, for motion er en stor del af at være sund. Motion er med til at holde os fysisk sunde, stærke og udholdende, men det kan også i høj grad være med til at holde os sunde mentalt. Når man dyrker motion, udløser hjernen nogle endorfiner, og disse endorfiner er med til at skabe en lykkefølelse. Derfor er motion også med til at skabe et bedre velvære og mere glæde. Du kan dyrke motion på mange måder, og det gælder blot om, at du skal vælge det, du synes er sjovest. Hvis du synes, det er sjovere at cykle end at løbe – så skal du cykle. Cykling er faktisk en rigtig god motionsform, hvis du ikke er vant til at dyrke meget motion, fordi den er skånsom. Skal du starte op med cykling, skal du måske overveje en elcykel. En elcykel er rigtig smart, og du kan læse meget mere om sådan en lige her.

Sundhed handler om mange ting – også om mange andre ting end kost og motion. Hvad vi spiser, og hvad vi laver har dog en stor betydning for, hvordan vores velvære er, og derfor er disse ting rigtig vigtige, hvis du vil holde dig sund.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)