Sådan indretter du et sundt hjemmekontor


Hjemmearbejdspladser er blevet noget mange af os, er blevet mere bekendte med efter covid-19s indtog. Hvis du drømmer om en hjemmearbejdsplads, hvor du kan være produktiv, samtidig med at der er inspirerende, hyggeligt og godt for din ryg bør du læse med herunder. Det gælder om at skabe de mest optimale rammer for dit arbejde, samtidig med at du gør det sundt for dig selv. Mange skader i ryg og skuldre skyldes nemlig dårlige arbejdsbetingelser. På vores arbejdspladser er der stor fokus på arbejdsmiljø, men det er langt fra os alle der har det på samme måde med vores hjemmekontorer.

Det kan være en udfordring at skabe en hjemmearbejdsplads, da det er sjældent, at bolig og kontor er adskilt. Derfor kan det hurtigt ende med at blive lidt for hjemligt, hvilket ikke ligefrem opfordrer til at være produktiv.

Det kan være dejligt at slippe for at skulle transportere sig til og fra arbejdspladsen, men hvis du vil have de mest optimale rammer for at kunne arbejde hjemmefra, er det vigtigt, at du lægger nogle kræfter i at indrette et hyggeligt hjemmekontor.

Det skal være hyggeligt, men produktivt

Det er vigtigt, at dit hjemmekontor er både hyggeligt og indbydende, så du sætter et personligt præg på indretningen. Du skal føle dig hjemme, men ikke på en måde, som er med til at sænke din produktivitet.

Du bør placere dit skrivebord ved vinduet, så du får masser af dagslys, imens du arbejder. Det er med til både at gøre dig gladere og mere produktiv. Du kan samtidig vælge nogle lækre lænestole i lyst træ, hvis du skal have kunder på besøg i hjemmekontoret – så længe du husker, at det ikke er her, du skal sidde og arbejde hele tiden.

Vælg de rigtige kontormøbler

Hvis du vil sikre, at du kan være så produktiv som overhovedet muligt, er det nødvendigt, at du vælger nogle kontormøbler, som rent faktisk er til at holde ud at sidde i i mange timer ad gangen. Du kan se et stort udvalg af kontormøbler og -redskaber hos Inventarland.

Typisk vil du sidde ned hele tiden, imens du er på arbejde, hvorfor du med fordel kan investere i et hæve-/sænkebord og en ergonomisk kontorstol, som er med til at støtte ryggen, lænden og nakken på de helt rigtige steder, så du undgår at få arbejdsskader som følge af stillesiddende arbejde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)