Taber man sig mere ved at løbe hurtigt?

Vi danskere er generelt ret vilde med at løbe, og det er noget som mange tusinde danskere gør hver eneste dag. Vi bruger store summer på alt fra løbesko til elektroniske gadgets, der kan holder styr på vores puls og hastighed. Der er mange myter omkring løb, og ikke mindst hvordan man forbrænder mest i forhold til at løbe.

Tænker man ikke yderligere over det, vil de fleste nok mene, at man taber sig mere, og forbrænder flere kalorier, hvis man løber hurtigt. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet. Sagen er nemlig den, at kalorieforbruget pr kilometer, er stort set det samme uanset hvilket tempo de udføres i. Der er altså ikke den helt store forskel på, om man løber 5 kilometer eller om man går dem. Løber man de 5 kilometer frem for at gå det, forbrænder man selv sagt mere pr. minut, men til gengæld forbrænder man i kortere tid.

At træne intensivt og eventuelt med intervaltræning giver den fordel at der sætter gang i en efterforbrænding, hvilket betyder at man også forbrænder, når man er stoppet med at løbe. Har man ellers prøve at løbe, så kender man det godt. Man stopper ikke med at puste og svede i det øjeblik man stopper med at løbe, og denne efterforbrænding gør, at det kan virker mere effektivt med højere intensitet.

Konditionen har også en betydning

Man kommer i bedre kondition ved at løbe regelmæssigt, denne kondition kommer ikke forbi man går nogle ture. Jo bedre kondition man har, jo bedre er ens forbrænding også ofte. Så selvom man per kilometer forbrænder det samme, så er der stadig en vis værdi i, at man vælger at sætte farten op, når man er afsted. Hvis man gerne vil se hurtigere resultater, er det også klart, at man kan presse mere ind, hvis man ikke skal bruge en time på at tilbagelægge 5-6 km.

Det korte svar er, at man ikke nødvendigvis taber sig mere fordi man løber hurtigt, men der kan alligevel være nogle gode grunde til at gøre det.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)