Tag trappen i stedet for elevatoren dérfor

Vi har alle sammen hørt op til flere gange, at vi bør tage trappen. Men der er ingen bedre motivation end konkrete tal, så dem kommer vi med lige her!

At tage trappen i stedet for elevatoren op til flere gange om dagen kan hurtigt give en hel del for din sundhed. Som bekendt giver mange små bække en stor å, og bor du eksempelvis på 2. eller 3. sal, og skal du op og ned et par gange på en dag, kan dette hurtigt blive til en del trapper på et helt år.

Derfor bør du, både på arbejde, på uddannelsesinstitutionen og hjemme forsøge at tage trappen altid fremfor elevatoren. Så kan du blandt andet opnå følgende fordele:

  • I følge en schweizisk undersøgelse mindsker du risikoen for at dø for tidligt med 15 % bredt over en kam. Dette tæller alle de sygdomstilfælde, der ellers normalt medfører en for tidlig død.
  • Du taber 4kg fedt på et år. 4 kg rent fedt mister du i løbet af et helt år gennemsnitligt, hvis du tager trappen i stedet for elevatoren. 4kg fedt er rigtigt, rigtigt meget og det kan ses allerede efter et enkelt år!
  • Du undgår at sidde stille for længe. Kroppen har rigtigt godt af bare at bevæge sig en smule fra tid til anden, uden at vi nødvendigvis snakker hård motion eller styrketræning. Dette giver du kroppen ved at tage trappen.

At tage trappen fremfor elevatoren er i det hele taget en super fin idé og bør implementeres, hvis du er seriøs med hensyn til at leve sundt.

Undersøgelsen fra Schweiz nævnt tidligere tog udgangspunkt i 69 ansatte på et universitetshospital i Geneve, hvoraf alle levede et generelt stillesiddende (arbejds)liv. De 69 personer måtte ikke bruge trapperne i 12 uger, men var derefter forpligtet til at bruge dem i et par uger, hvilket allerede på denne korte periode forbedrede deres kondition (og derved også effektivitet!) mærkbart. Lev længere, lav mere og bliv bedre ved at tage trapperne fremfor elevatoren i fremtiden. Et skridt ad gangen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
Tag trappen i stedet for elevatoren dérfor, 5.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar