Vælg de rette sko til omstændighederne

Det rigtige udstyr er det halve arbejde – sådan siger min far altid, når han endnu en gang investerer i et dyrt værktøj til sit værksted. Det lyder umiddelbart som en dårlig undskyldning, men det er ikke løgn. Og det gælder også på andre områder end rent værktøjsmæssigt.

Det gælder også for sko.

Hvis man skal i gang med at løbe, så er et par gode løbesko alfa og omega. Hvilke løbesko man skan investere i, afhænger i høj grad af, hvilken type løb man skal i gang med, men der er ingen der kan være i tvivl om, at alle løbesko er bedre til løb end stiletter.

Omvendt skal man være slemt ligeglad med, hvordan man ser ud, hvis man tager i byen og danser hele natten i løbesko.

Det virker måske som børnevisdom, og det er da heller ikke ret mange, der er i tvivl om, at man løber i løbesko, og man danser og arbejder i de pænere, men mindre behagelige sko – alt har sit formål.

Men det samme gør sig i høj grad også gældende for vandresko. Man danser ikke ret godt i Salomon sko, men til gengæld gør de vandreturen til en leg.

Salomon sko

Undgå skader i knæ og hofter

Det kan virke tillokkende, bare at tage af sted i sine behagelige løbesko, men det kan bliver dyrt og ubehageligt i sidste ende. Løbesko er lavet til at give affjedring ved løb, så man undgår skader i knæ og hofter på grund af overbelastninger. Og det er ikke just den slags man skal bekymre sig om, når man er på vandretur med tungt udstyr på ryggen i terræn, som langt fra er så civiliseret som de parker, vi typisk løber rundt i.

Har man nogensinde været på vandretur, ved man, at de rigtige sko er en absolut nødvendighed. Hvis man skal på en rigtig vandretur, kommer man typisk ud i noget uvejsomt terræn med både buskads, klipper og stejle skrænter, og hvis man ikke har det rigtige fodtøj på, skal man ikke træde ret meget forkert, før man ligger med en brækket ankel, og da der sjældent ligger ret mange veje i de områder, der er sjovest at vandre i, risikerer man at skulle punge ud med et skyhøjt beløb for at blive hentet i en helikopter og bragt til den nærmeste skadestue. Det er dog alligevel at foretrække, for alternativet er at humpe den samme afstand på en brækket ankel.

Det er derfor en rigtig god idé at købe rigtige vandresko inden man tager af sted. Fx kan man købe et par Salomon sko her, som sikrer den rigtige støtte.

Sikkerhedslignende sko til vandreturen

Ud over at støtte anklerne giver Salomon sko også en god støtte i sålerne, så man er beskyttet mod skarpe klipper eller glaskår, hvis man skulle være uheldig nok til at finde sådan et. Man behøver så hverken bekymre sig om, at vrikke om eller skære sig. Til gengæld skal man så bekymre sig om, hvorvidt man er i god nok form eller ej, men det kan det rigtige udstyr trods alt ikke hjælpe på. Så måske man alligevel skal investere i et par løbesko forud for vandreturen?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Vælg de rette sko til omstændighederne, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar