3 tips til en mere økologisk og bæredygtig hverdag

Mange drømmer om at skabe en mere økologisk og bæredygtig hverdag – men det er ikke altid så nemt som det lyder. En økologisk hverdag er både vigtig for din egen sundhed, og for at passe på miljøet og der er derfor flere gode grunde til at overveje hvordan du kan få mere økologi ind i din hverdag. I denne artikel kommer der 3 gode tips til hvordan du skaber en økologisk og bæredygtig hverdag.

Start med maden

Det første, du skal have styr på hvis du gerne vil have en mere økologisk hverdag er at købe økologisk mad. Vores mad er utrolig vigtigt for hvor sunde vi er, og ikke-økologisk mad er ikke særligt godt for os, da rester af sprøjtegift ender i vores krop.

Økologisk mad bliver mere og mere udbredt og det er derfor nemt at finde økologiske varer i de fleste supermarkeder. Det eneste ”men” når det handler om økologisk mad er, at det desværre ofte er lidt dyrere en traditionel mad.

Men hvis du går efter at tilbud på økologiske varer, kan du ofte finde mange økologiske varer til gode priser. Og så er det vigtigt at huske at det ofte er det værd at give et par ekstra kroner for noget økologisk, da det både er bedre for dig og miljøet.

 

Læg en madplan og undgå madspild

For at skabe en bæredygtig hverdag er det vigtigt at undgå madspild. Madspild er en kæmpe belastning for miljøet, da hele den proces der har været for at lave maden går til spilde.

Det kan dog være svært sådan uden videre at undgå madspild, og derfor er det en fordel at lægge en madplan. Når du har en madplan ved du hvilket mad der skal laves, og du undgå derfor ofte at købe for meget ind.

Når du har en madplan kan du nøjes med at købe ind en enkelt gang om uden og der købe alt hvad du skal bruge. Det er derfor også bedre for pengepungen når du har en madplan, da du undgår at købe mad som du ender med at smide ud. Og hvis du strukturer dine indkøb mere, kan det være at der bliver flere penge til at gå efter de økologiske varer.

 

Andre måder at skabe en økologisk hverdag

Men et er ikke kun omkring vores madvarer at det er vigtigt at skabe en økologisk hverdag. Vi køber mange andre produkter, hvor det også er vigtigt at tænke over hvordan du vælger den mest bæredygtige løsning.

Når du er ude efter produkter til personlig pleje som sæbe, shampoo og cremer er det fx en stor fordel at gå efter svanemærket, da det viser at det produkt er lavet med omtanke for miljøet.

Alt efter hvordan din hverdag er, kan der også være mange andre steder, hvor du kan leve mere økologisk. Hvis du fx har en baby kan du overveje at skifte til økologiske stofbleer som både er bedre for baby og miljøet. Stofbleer lyder måske helt vildt besværligt, men med de moderne stofbleer som du kan få i dag, er det lige så nemt som de klassiske engangsbleer. Du kan finde et stort udvalg af stofbleer på Minie.dk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)