3 tips til højere selvværd – Sådan vinder du kampen mod dig selv

Når det kommer til dit selvværd, er det kun én mening, der virkelig gælder – det er din egen. Og selvom det er den eneste, der gælder, skal du være påpasselig, for vi har tendens til at være vores egen allerværste kritikker.

Mange mennesker navigerer i verden med en evig søgen efter anerkendelse. Ofte fordi de ikke tror nok på sig selv. Derfor kommer de til hele tiden til at holde sig selv op mod andre, og lever et liv, hvor de konstant får kritik… Af dem selv.

Kampen mod sig selv kan være svær at vinde, derfor får du her simple 3 tips til, hvordan du kan lære at sætte mere pris på dig selv og derigennem få et meget bedre selvværd.

1.      Vær opmærksom på dine tanker

Det er umuligt at ændre noget, medmindre du er klar over at der er noget, der skal ændres. Simpelt som det end lyder, kan du, ved at være opmærksom på hver gang nogle negative tanker melder sig, distancere dig fra de følelser, som din indre selv-kritikker normalt bringer frem.

Uden denne opmærksomhed på de negative tanker, falder vi nemlig rigtig nemt i fælden, hvor vi begynder at overbevise os selv om, at vores kritiske tanker om os selv rent faktisk er sandheden.

Hvad du kan gøre, for at komme væk fra dine negative tanker er, at lægge mærke til disse negative tanker, vær nysgerrig på dine tanker, og så skal du minde dig selv om at: det er bare tanker, det har intet med sandheden at gøre.

2.      Undgå at falde i ”sammenligningsfælden”

Sammenligningsfælden er et udtryk for, at vi som mennesker bruger rigtig meget tid på at sammenligne os med andre. Specielt efter de sociale mediers indmarch i vores dagligdag er det svært at undgå, at komme til at måle sig selv op imod andre.

Fordi vi bliver bombarderet med menneskers ”perfekte liv” på de sociale medier og i vores dagligdag, har vi tendens til at stole på at disse mennesker altid hygger sig og har et fedt liv. Det er ikke sandheden – alle mennesker vil gerne vise sig fra deres bedste side, og det gør de så. Det betyder ikke de har et federe liv end alle os andre.

Disse sammenligninger har en konsekvens for dig; det er at du tænker at dit liv ikke er godt nok, hvilket leder til angst og stress.

Derfor er rådet, at du skal holde op med at sammenligne dig med andre mennesker, specielt på sociale medier. I stedet for kan du øve dig i at være glad på disse menneskers vegne, over at de måske er på en fed ferie. Men husk altid, at verden er ikke som den ser ud udadtil – så lad være at tænk mere over det end det, for der er ingen grund til at være misundelig på glansbilleder.

3.      Dyrk motion og gør dig glad for dig selv

Mange studier viser, at der er en korrelation mellem motion og højere selvværd, såvel som at det kan forbedre din mentale sundhed.

Forslaget fra flere psykologer er, at du som minimum burde droppe en af opgave på din daglige to-do liste 2-3 gange ugentligt, for at dyrke en eller anden form for motion. Du vælger helt selv, hvilken motionsform det er. Med viden om at du har gjort noget godt for din krop, vil du meget nemmere være i stand til at slappe af efterfølgende og nyde dit eget selskab uden din indre selvkritikker.

Hvis du også overvejer at træne for at få det bedre med dit udseende, er det selvfølgelig også en god ide. Rigtig mange mennesker døjer med lavt selvværd netop på grund af usikkerheder omkring deres udseende. Hvis du vil have den hurtige rute, til at få bedre selvværd på trods af usikkerheder omkring dit udseende, så læs mere og bliv klogere på eksempelvis ydre næseplastik operation – så kan du allerede i dag få det meget bedre med dig selv, velvidende at du gør noget godt for dig selv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)