10 råd til en sund mund

Der er mange gode grunde til, at en sund mundhygiejne er vigtig. Blandt andet vil det mindske risikoen for, at man får dårlig ånde. Men det vil også gøre, at du ikke får lige så store regninger med fra tandlægen. Derudover kan dårlige tænder også betyde, at du kan få slemme smerter i munden.R

 • Din daglige rutine

Du er nok klar over, at du skal børste din tænder minimum 2 gange om dagen. Det bedste tidspunkt, at børste tænderne er inden morgenmaden, og lige inden sengetid. På den både vil du bedst muligt, kunne forhindre huller i tænderne.

 • Tandbørsten
  Når du skal vælge tandbørste, kan du med fordel vælge, at bruge en blød tandbørste. Den kan nemlig bedre, fjerne snavs og plak fra dine tænder.  Derudover er det også vigtigt, at du bruger en tandpasta med flour. Det hjælper nemlig til, at forebygge huller i dine tænder. Hvis du vil have, at din flour skal virke i længst mulig tid, skal du ikke skylle munden efter tandbørstningen.
 • Rolig rytme

Når du skal børste dine tænder, er det vigtigt, at du børste med bløde og runde bevægelser. På den måde skåner du dit tandkød, og tandhalsene.

 • Husk at bruge tandtråd
  Du har nok hørt det før hos Tandlægen, det er vigtigt, at bruge tandtråd hverdag. Hvis ikke din tandlæge har nævnt dette for dig, bør du gå ind på tandlæge.dk, og kigge efter en ny tandlæge. Det er nemlig vigtigt for tændernes sundhed, at man renser dem hver dag.
 • Brug en børste til mellemrum
  Hvis du har tænder i munden, hvor der er lidt ekstra plads, eller mellemrum, kan du med fordel bruge en mellemrumsbørste. Den vil hjælpe til, at nedsætte risikoen for huller. Det kan nemlig være svært, for en almindelig tandbørste, at nå ind i dette område.
 • Pas på med syre
  Hvis du lige har drukket juice, spist noget syreholdigt eller andet, skal du passe på med tandbørstningen efterfølgende. Du vil nemlig risikere, at børste syren rundt i munden, og ind i andre afkroge, hvor den kan gøre skade.
 • Drop sukkeret
  Hvis du vil passe godt på dine tænder, er det vigtigt, at du skruer ned for de sukkerholdige sager. Slik, sodavand og den slags, er store syndere når det kommer til, at skade tænderne. Husk derudover overstående råd, hvis du endelig spiser noget syreholdigt.
 • Slip for dårlig ånde
  Dårlig ånde er noget som alle ønsker, at undgå. En af måderne du kan mindske risikoen for, at du får dårlig ånde er ved, at investere i en tungeskraber. Den kan hjælpe til, at fjerne de bakterier der ligger på tungen. Disse bakterier kan være med til, at danne den dårlige ånde. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at undgå ting med man ved, er med til, at give dårlig ånde. Dette er f.eks. hvidløg, rygning og kaffe.
 • Overhold dine tandlægebesøg
  Det siger næsten sig selv, at det er vigtigt, at man sørger for, at besøge sin tandlæge regelmæssigt. De kan hjælpe med, at forebygge, eller instruere dig til en bedre ånde.
 • Dine børns tænder

Hvis du har børn, er det vigtigt, at du hjælper dem med tandbørstningen, dette skal gøres helt frem til, at de bliver 10 år.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
10 råd til en sund mund, 10.0 out of 10 based on 1 rating