5 måder at holde træningsmotivationen i live

Nogle gange er det sværere end andre at slæbe sig ned i fitnesscenteret. Du gider måske ikke, du har dårlige undskyldninger eller det er bare mandag.

Men det går simpelthen ikke at lade sig kue af ens dårlige vaner. For at ens træningssessioner skal give mening på langt sigt er det nødvendigt bare at tage et fast greb om ens genitalier og give den en skalle – ikke alene for at opnå en flot krop, for at føle dig sund, men simpelthen for ikke at miste din selvrespekt!

At holde sig motiveret er en meget individuel sag lig kost og kosttilskud. Mens en person elsker at høre musik og bliver psyched op af en god omgang Suspekt, kan en anden person kun give den maks gas på løbebåndet akkompagneret med Mozart. Trods dette er det muligt at skabe nogle generelle guidelines og som sagt, som gjort – se 5 metoder til at holde træningsmotivationen i live herunder!

Musik

Det er allerede dækket adskillige steder at musik kan være til at hjælpe en med at give den lidt ekstra. Jeg træner personligt altid med min trofaste iPod Shuffle, der er fyldt med dubstep og hiphop. For mig personligt virker hip-hop (se et eksempel på YouTube herunder), men det er som nævnt en personlig sag – Jeg har en ven, der sværger til metalmusik og en anden ven, der meget hellere vil lytte til Britney Spears under træningspasset.

Sørg for at få fat i et par ordentlige høretelefoner, så du ikke alene kan høre musikken under din træning, men også kan lukke fremmede lyde ude. Det har dine ører godt af, da du ikke er tvunget til at skrue for højt op, og det tillader dig at fokusere på din træning. Og kun på din træning. Ikke personen ved siden af dig der stønner som var han døden nær i trædemøllen.

Visaliser

Det kan lyde underligt, men for nogle mennesker er det nødvendigt at klippe deres hoved ud af et billede og placere det på dén krop, de eftersøger så slemt. Motivation er en individuel ting, og hvis det er det, der skal til for dig, så gør sådan.

I det hele taget er visualisering en god måde at opretholde gejsten til træningen fredag eftermiddag efter en lang dag med opgaver og en træls chef. Forestil dig med den krop, du gerne vil have; kig rundt omkring i centeret og se, hvordan andre allerede er i gang eller se en motiverende video som herunder inden du tager afsted.

Du kan også i omklædningsrummet forestille dig, at du skal deltage i en match, når du går ud af døren. Boksning. Gør dig klar, psych dig selv op til kampen og giv nogle håndvægte et lag tæsk!

Rollemodeller

Vi har alle visse rollemodeller her i livet. Forældre, venner, kendte mennesker, sportsstjerner og prisvindere er blot nogle eksempler på dette. At have en rollemodel i forhold til ens træning er ingen ringe idé – forestil dig, hvad din rollemodel ville tænke om dig, hvis du droppede træningen grundet mandagsvejr.

At følge en rollemodels vej til succes er ikke begrænset til bodybuilding og træning, men anvendes også i forretningslivet hvor rollemodeller som Richard Branson – stifteren af Virgin-koncernen – er rollemodel for tusindvis af spirende iværksættere over hele verden. Sådan kan det også blive for dig.

Konkurrence

Der er intet som en konkurrence der kan motivere en og lade en give sig 20 % ekstra, Det, at slå en anden person eller et andet hold, er hvad der driver så godt som alle atleter i hele verden, tør vi godt bide os selv i tungen på!

Har du en ven, der har en flottere krop end dig selv? Vælg at nu skal det være og gå i gang med en sund kost, med at træne i FitnessWorld eller FitnessDK og sørg så for at give denne ven baghjul. Al spændende sport er også konkurrencesport – uden vindere ville det simpelthen ikke være interessant at se på.

Du behøver ikke decideret at hive en af dine kammersjukker ind i en konkurrence om, hvem der først får et sixpack. Bestem dig for at du en gang for alle vil have en flottere krop end denne person og lad dette være din motivation!

Positivt eller negativt sind?

Nu bliver det rigtig individuelt; nogle føler, at de er nødt til at have et positivt sind og tænke sunshine & lollipops til træning, mens andre bruger deres vrede og andres nedladende kommentarer til at skabe sig en perfekt krop. Jeg har altid været den slappeste dreng i klassen, og det har jeg i høj grad søgt at benytte til at give mig et ekstra skub i den rigtige retning i forhold til træningen – og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er noget, der virkeligt har givet noget ekstra!

At du vil vise de, der ikke kan lide dig, at du fandme er bedre end dem gør dig ikke til en dårlig person – tværtimod gør det dig stærk og øger din selvrespekt.

Motivation har vi alle brug for. Nogle gange gider man bare ikke tage ned i fitnesscenteret, men med den attitude når man heller aldrig særlig langt. Desværre.

Er du svag? Det kan du passende spørge dig selv om, næste gang du ikke gider at træne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (5 votes cast)
5 måder at holde træningsmotivationen i live, 1.0 out of 10 based on 5 ratings