5 super foods, du kan bruge til noget

Du kender sikkert til begrebet ’super foods’ allerede. Det er ingredienser (du også kan spise for sig selv), der er mere sunde end hvad du er vant til.

Måske indeholder de store mængder af proteiner, mineraler og vitaminer – måske er det antioxidanter, de er sprængfyldt med. De har dog alle sammen det til fælles, at du sagtens kunne spise nogle flere af dem.

Vi danskere er generelt glade for kosttilskud og naturlægemidler, men faktum er, at en sund og varieret kost, godt med søvn og motion tager os hele vejen. Har vi brug for energi er det typisk en af de tre ting, vi kan kigge på og gøre bedre end vi gør i dag. Men det er naturligvis sværere end at spise lidt superfoods og tage et tilskud.

Skal du tage genvejen får du her 5 fine måder at gøre det på:

Sorte bønner

De fleste retter kan tåle en gang sorte bønner. De er fyldt med gode proteiner – hele 15g per 100g bønner. De smager ikke af så meget, men til gengæld får du mange mineraler og det er en så billig ingrediens som noget kan være.

FoodGurkemeje

Det her er i sig selv ikke en ret, men du kan bruge gurkemeje som ingrediens til mange ting. Du kan både købe gurkemeje som rod og pulver – se udvalg hos Helsebixen.dk her.

Se en komplet liste over fordelene ved gurkemeje her og kom ellers bare i gang med at bruge roden.

Avocado

Gurkemeje og guacemole – hvilken fantastisk kombination. Faktisk er avodaco-frugten rig på fedt, men det er den rigtige type af det. Og det skal du og din krop på ingen måde være bange for!

”Oleic-syre” er en af de typer fedt avocadoen indeholder og netop denne type fedt mætter enormt meget. Du kan ende med at spise lidt mindre ved en god skefuld avocado, der i øvrigt indeholder godt med fibre og protein. Og så er den ganske billig til omkring en 5’er per styk inklusive moms i dit lokale supermarked.

Laks er super madLaks

En ret i sig selv – laks er fænomenalt til mange ting (og desværre også en lidt dyrere ingrediens, da flere og flere danskere har fået øjnene op for hvor god og sund en fisk laks er).
Laksens protein giver dig mæthed uden at du behøver fylde dig med megen mad. En undersøgelse fra 2001 viste, at de på en diæt med megen laks tabte 9 pund mere end de med en mere almindelig kødrig diet. Laksens protein bliver du stærk, men ikke stor af.

Blåbær

Den sidste på vores liste er blåbær.

En mere rig kilde til antioxidanter finder du næppe og så er blåbær velsmagende og kan bruges som tilbehør til næsten enhver ret.

Nu har du fået listen – og så er det op til dig rent faktisk at få udført den!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar