Sådan får du højere selvtillid

Mange danskere, primært unge kvinder, døjer meget med lav selvtillid. Derfor bringer vi en artikel så alle, både kvinder og mænd, unge som gamle, kan få selvtilliden op – og dermed opnå en bedre hverdag fyldt med livsglæde.

Hjælp andre – og det hjælper dig

Hvis man får øjnene op for at hjælpe andre i dagligdagen, som for eksempel med at hjælpe en kvinde med barnevogn ud af bussen, vil man helt sikkert modtage et taknemmeligt smil eller et ’tak for hjælpen’. Dette kan øge selvtilliden, da en anden person anerkender ens værd samt er taknemmelig, for noget man har gjort.
Dermed kan man ved at hjælpe andre, netop hjælpe sig selv.

Accepter dig selv

Dårlig selvtillid bunder som oftest også i utilfredshed med ens udseende. Her er det vigtigt at tænke på, at alle er forskellige – og at det ikke behøver at være negativt. Blot fordi maven ikke er lige så flad som modellerne i bladende, man ikke har lige så store læber eller noget tredje, betyder det ikke, at man er mindre værd end dem.
Det er vigtigt, at man accepterer sig selv i stedet for at gå rundt og være ked af, hvordan man ser ud. En god idé til dette er at finde bestemte ting ved sig selv, som man er tilfreds med, og så vise dem frem. Det kan man med fordel klæde sig efter, som vi kommer ind over herunder.

Klæd dig godt – og få bedre selvtillid

Hvis man har elementer ved sig selv, som man ikke er tilfreds med, kan man eventuelt skjule dem med det rette tøj. Vi holder dog fast i, at man ikke skal skamme sig over sig selv, men er der noget ved en selv, som er til gene for hverdagen, kan man med fordel klæde sig på for at dække det. Ydermere kan man med påklædningen sørge for at fremhæve de ting, som man er glad for ved sig selv. På denne måde kan man træde ud i offentligheden iklædt en masse selvtillid.
At klæde sig for at opnå højere selvtillid gør sig både gældende uden for – men bestemt også inden for boligens rammer. I stedet for at have sit arbejdstøj på, når man kommer hjem, kan man med fordel hoppe i noget mere behageligt. Det kan være alt fra løst nattøj til en blød morgenkåbe, se eksempler på sidstnævnte her.
Når man føler sig godt tilpas i sit tøj, vil man også bedre kunne slappe af i hverdagen og hvile i sig selv, hvilket vil øge selvtilliden.

Der findes forskellige måder at højne selvtilliden på, og man bør finde den løsning, som fungerer bedst for en selv. Vi har bragt vores bud på at få selvtilliden op, hvor vi foreslår, at man hjælper andre – for at hjælpe sig selv. Ydermere lyder vores bud på at acceptere sig selv og deraf klæde sig selv efter at fremhæve, hvad man er gladest for ved sig selv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)