Drop den sundhedsskadelige maling og vælg noget ordentligt

Skal du til at male, kan det være en god idé at vælge noget maling som ikke er sundhedsskadelig. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du kan få fat i god maling, som passer til dine behov.

Udendørs og indendørs maling

Når du skal male, er det vigtigt, at du vælger ordentlig maling, som ikke er ligeså sundhedsskadeligt som meget andet maling. Skal du til at male udendørs, bør du vælge noget, som er solid og kan klare alt slags vejr. Du bør undgå at bruge spraymaling, da denne type maling har let ved at komme ned i vores lunger ved vejrtrækning. Det kan være svært for kroppen at nedbryde maling, så sørg for at benytte en støvmaske, hvis spraymaling er den eneste udvej for dig.

Skal du til at male indendørs, er det endnu mere alvorligt med hensyn til sundhedsskadelige partikler. Når du maler indendørs, får du mange flere dårlige partikler ned i lungerne. Det er derfor vigtigt at du lufter ud konstant når du maler inden for husets fire vægge eller i mindre rum. Hvis du maler dit soveværelse bør du sove i et andet værelse i huset indtil malingen er helt tør og du ikke kan lugte den mere.

Du behøver ikke være urolig for om du kan finde god ordentlig maling, for vi har et glimrende forslag til, hvad du skal gøre. Du kan nemlig finde lige den maling, der passer til dig her hos Malgodt.

Spartling og tapet

Skal du spartle og sætte tapet op skal du også være opmærksom på partikler, når du står og arbejder med det. Her kan det være godt at bruge en støvmaske, som er meget nem at anskaffe. Skal du banke en væg ned, er det vigtigt, at du sørger for at lukke rummet af så godt som muligt, så støvet ikke kommer rundt i hele huset.

At sætte tapet op, er lidt mere fredeligt i forhold til sundhed, men du bør hele tiden have god udluftning, der hvor du står og arbejder med det. Mange har en tildens til at undgå at bruge støvmasker, når de arbejder med dette. Det er en virkelig dårlig vane, da du får ekstremt mange skadelige partikler ind i kroppen.

Når du skal lege håndværker og gør-det-selv mand, bør du også have passende tøj på til arbejdet. Hos Malgodt.dk kan du få alle de ovennævnte ting. Vi anbefaler at du tager en malerdragt på, som er med til at holde alt ude fra din krop, så du undgår partikler ind på kroppen, som måske kan give dig allergiske reaktioner.

God fornøjelse med maleprojektet, Husk, at sikkerhed kommer i første række, når du skal arbejde med maling. Brug gerne lidt ekstra tid på forberedelsen til maleriet, så du får det bedst mulige resultat ud af det.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Drop den sundhedsskadelige maling og vælg noget ordentligt, 10.0 out of 10 based on 1 rating