Vægttab – før og efter

Danmark har igennem de sidste 25 år set en massiv stigning i interessen for fitness og styrketræning. Vi træner simpelthen som aldrig før. Tanken om drømmekroppen motiverer mange til troligt at møde op til diverse spinning-hold, crossfit hold eller selv-planlagte træning. Dog er mange gået væk fra tanken om det perfekte og har i stedet andre mål med træningen. Generel sundhed og velvære er faktisk blevet et mere normalt svar på, hvad der motiverer dem der træner. Det dækker dog stadig over ønsket om at tabe de overflødige kilo og til det findes der mange indgangsvinkler.

Hvor skal du starte

Det første, der er vigtigt når du starter med at træne, er at sætte de rigtige mål. De skal gerne være realistiske og helst langsigtede. Der findes mange historier om ”vidunder-kure”, som ganske vidst giver hurtige resultater, men som også er umulige at holde på lang sigt. Rådgiv dig eventuelt med en diætist hvis du er i tvivl om hvordan en kostplan til netop dig kunne se ud.

Når du starter med at træne, så er det fristende at give den fuld gas. Du er endelig i gang og din motivation er i top, men netop i opstartsfasen er det ekstremt vigtigt at holde lidt igen, for at undgå skader! Eftersom din krop ikke er vant til træningen endnu, og ligegyldigt hvilken form for motion du dyrker, så er der i begyndelsen stor fare for at overbelaste sener og led. Det kan tage lang tid at komme sig, hvis først man har overbelastet noget.

I takt med at du begynder at føle dig mere hjemme i træningscenteret, og din krop begynder at vise tegn på forbedringer og øget styrke, så kan du gradvist begynde at øge belastningen.

Hvordan holder du vægten

I forbindelse med et længerevarende og holdbart vægttab, så kommer vi tilbage til det første punkt, som var vigtigt ved opstarten af træningen – kost og målsætning. Såkaldte ”lyn-kurer” fungerer fordi man pludseligt går fra at være i et stabilt kalorieoverskud til et ekstremt kalorieunderskud. De er dog meget sjældent mulige at overholde i længden.

I virkeligheden er vægttab ikke andet end et regnestykke – hvis du er i kalorieunderskud, så taber du dig og omvendt med kalorieoverskud. Der findes flere måder at finde ud af, hvor mange kalorier du skal indtage. Som huskeregel anbefales det at kvinder skal indtage omkring 2000 kalorier dagligt, hvorimod men skal op på omkring 2500 kalorier.

livet efter vægttab

Hvis du har gennemgået et større vægttab, så kan du risikere at du oplever løs hud, som ikke kan trække sig nok sammen. Alt afhængigt af hvor den løse hud befinder sig, og hvor omfangsrigt det er, så kan det være nødvendigt med et kirurgisk indgreb. En af de kliniker der tilbyder denne type indgreb er roskildeprivathospital.dk, der har mere end 25 års erfaring med plastikkirurgi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)