Vigtigheden af at spise godt på SU

Som studerende kan det være svært at få hverdagen til at hænge sammen, men nogle ting bør prioriteres over andre – herunder bør god og varieret mad prioriteres over 2 ugentlige byture. Også selvom det koster et SU-lån eller to.

At spise godt på SU er ingen nem opgave. Med knap 5.000kr udbetalt for de fleste studerende, en husleje at betale, bøger til studiet og udgifter til at leve en smule er det svært at finde mange tusinde kroner til at spise godt.

Kylling, nødder og figner

Og når jeg siger at spise godt mener jeg følgende: Masser af kyllingekød og oksekød, grøntsager, frugter, nødder og figner og lignende. Det er ikke just ketchup og pasta, og det koster desværre også herefter. Jeg flyttede selv hjemmefra til Aarhus for godt 14 måneder siden, og mit madbudget ligger ofte på 2-3.000kr om måneden (heldigt, at jeg har et godt job ved siden af).

Der er flere grunde til at spise godt, selvom man lever på e mindre SU. Først og fremmest smager det naturligvis bedre. Men hvad vigtigere er, at man selvfølgeligt også fungerer bedre, hvis man spiser en ordentlig og varieret kost, end hvis man lever på skrømt med pastaen. Fungerer du bedre, får du mere ud af dit studie. Får du mere ud af dit studie, får du en bedre karakter og bedre muligheder for at få et godt job i fremtiden.
Kan du også se, hvor jeg vil hen af? God mad er en investering i din fremtidige sundhed, og en investering, du ikke bør tage alt for let på heller.

I og for sig behøver det ikke engang at koste så meget. Hvis du køber frysekylling i meget store mængder, kan du spare mange penge, når Netto en gang imellem kører et godt tilbud her. Nødder og figner kan købes billigt, hvis du finder en bil og tager turen til Tyskland med et par venner. Champignonger, tomater, peberfrugter og så videre koster ikke særlig meget. Brun ris bliver nærmest kastet os i grams i supermarkedet. Du har alle muligheder for at finde sund og nærende mad faktisk til en meget fair pris nede i supermarkedet – det handler bare om at udnytte mulighederne for ikke at slave den på ketchup og pasta.

Overvej SU-lån til maden

Det kan selvsagt være svært at finde pengene til at købe al denne mad på SU. Men overvej at lade nogle af alle pengene, du tjener på et studiejob, eller som du får ind fra et SU-lån, til at købe god mad for (kan du ikke optage et SU-lån? Andre muligheder her..). Investeringen kan vise sig at komme mange gange igen, hvis du lige pludseligt fungerer meget bedre. Man kan komme så og så langt med mediket, ritalin og koffein – men god og nærende mad fra en lækker og varieret kost er stadig grundsætningen for et fornuftigt studie!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Vigtigheden af at spise godt på SU, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Skriv et svar