Få et sundere liv med masser af løb og den rigtige kontorstol

Hej alle sammen!

Mit navn er Sasa Kovacevic, og jeg har fået lov til at give mine 2 bedste hemmelige tips til, hvordan du kan leve et endnu sundere liv uden de helt store omkostninger.
Til dagligt studerer jeg i Aarhus, og arbejder med alt fra affiliate-marketing til at drive en webshop. Hvis du gerne vil vide endnu mere om mig, så kig med på Google+ eller find mit online CV.

Sidder du ligeså meget ned som mig?

Jeg er ikke bleg for at indrømme, at min hverdag er utrolig travl. Mit studie, firma og kæresten (nævner hende for en sikkerhedsskyld, hvis hun nu skulle læse med) fylder utrolig meget, og cirka 70% af dagen bliver tilbragt ved et skrivebord.

Hvad betyder det for mig?

Logisk nok kan de fleste (heldigvis) regne ud, at det ikke er særligt sundt for kroppen at være alt for stillesiddende. Spiser man for eksempel usundt eller bare generelt meget mad (som mig), vil man tage på hvis man ikke forbrænder kalorierne.

Udover at fedme giver blodprop, hjertekarsygdomme etc., så er en statisk stilling også utrolig usund for hele kroppen – særligt lænden, ryggen og nakken.
At have ondt i en eller flere af de foroven nævnte kropsdele er forfærdeligt. Det går udover ens arbejdsproces, koncentration og værst af alt, kan det gå udover helbredet. En dårlig siddestilling kan i værste ende give dig hold i ryggen eller øge chancen for en diskusprolaps.

Alt dette kan naturligvis undgås. Du kan få en sundere og flottere krop, hvis du gør præcis ligesom mig. Læs videre i de to næste afsnit, og bliv klogere på hvordan jeg holder min krop sund og lækker 😉

Råd 1: Løb hver eneste dag

Skrev han virkelig lige det? Gu fan… gjorde jeg.

Hver eneste dag løber jeg mellem 3-6 km. Alt afhængig af årstiden naturligvis. Om sommeren løber jeg nærmere de 6-10 km (hver eneste dag) ,og om vinteren trapper jeg lidt ned til de 3-6 km (hver eneste dag).
Jamen er det ikke usundt? Eksperterne siger, at man skal holde pause når man træner. Eksperterne siger. at man kun må træne 3 gange om ugen. Eksperterne siger, at… osv.

Gaab.

Siden jeg har været lille har fodbold fyldt en stor del af mit liv. Eftersom jeg i dag på grund af en travl hverdag ikke kan spille fodbold længere, må jeg tilpasse mig til en anden form for motion – nemlig løb. Jeg kan selv bestemme, hvornår jeg vil løbe. Det kan være morgen, eftermiddag, aften eller nat. Asfalten eller skoven ligger altid og venter på mig, og derfor er der ingen undskyldning som er god nok til, at jeg ikke skal komme afsted.

I forhold til eksperternes udsagn. Ja de har ret i, at for meget træning overbelaster musklerne, hvis musklerne ikke får hvile nok.

Det er derfor heldigt, at løbetræning forholder sig anderledes end andre former for motion. Hvis kroppen får lov til at vænne sig til en akkumulerende belastning, så vil den med tiden sagtens holde til at være i gang hver eneste dag.

Årsagen til hvorfor styrketræning for eksempel ikke burde udøves hver eneste dag, er fordi dine muskler hele tiden bliver udsat for en større og større belastning (hvis du vel og mærke træner for at blive større), der er i sidste ende er unaturlig.

Løb er til gengæld 100% naturlig i og med, at du løfter din egen vægt og ikke en unaturlig overtung belastning, som ved for eksempel styrketræning.

Naturligvis kan man ikke starte med at løbe 3 km eller mere hver eneste dag. Men start i stedet for med at jogge 1 km hver eneste dag i en uge. Skift det efterfølgende til 3 km jog i en eller to uger. Skift jog ud med 3 km løb osv.

Fortsæt sådan indtil du når en balance, hvor du kan mærke at din krop har det fint med løbemængden, og hvor du har tiden til det.

Jeg bruger max 1 time hver eneste dag. Det er kun 1 lille bitte time, som du skal bruge. Til gengæld får du en krop, som siger spar fem. Kombiner det gerne med 25 x 4 armbøjninger hver eneste morgen eller aften. Jeg lover dig, at din krop efter 3-5 måneder ser helt rippet ud 🙂

Min løbetræning resulterer faktisk i, at jeg kan spise eller drikke hvad som helst uden at tage på (og jeg er typen som sagtens kan tage på), selvom løbeturene kun er 3 km i en periode.

Mit stofskifte er konstant i gang på grund af løbet, og selvom jeg holder 3-5 dages pause (hvilket jeg sjældent gør), så gør det ingenting. Min krop har vænnet sig til det konstante løb, at kroppen hver dag tror, at jeg skal ud at løbe, selvom jeg måske ikke skal.

Råd 2: Køb den rette kontorstol

Øh? Hvad..?

Hvis du ligesom mig tilbringer en stor del af din tid foran skrivebordet, kan du ligeså godt indrette dig ordentligt og mest effektivt.

En perfekt løsning til at være sund imens du sidder ned er ved, at købe den helt rigtige og sunde kontorstol. Med den rette kontorstol vil du arbejde bedre og mere koncentreret. Det betyder, at du bliver bedre til dit arbejde og i sidste ende vil det forhåbentlig betyde, at du tjener flere penge.

Vi er alle sammen forskellige, og derfor passer min kontorstol ikke nødvendigvis til din krop. Mit bedste råd udover at du skal løbe hver eneste dag er, at du går på nettet og finder en god kontorstol.

Selvom din kommende kontorstol koster 1000 kr. mere end den du sidder i nu, så betyder det ikke at du har betalt for meget. Nej i virkeligheden har du sparret penge, netop fordi din nye og bedre kontorstol holder i længere tid på grund af den bedre kvalitet.

Udover at kvaliteten er bedre, så kan dårlige kontorstole i værste tilfælde give varige mén. Dette kan du undgå ved at købe en ergonomisk kontorstol.

Disse hjælper din krop med at afbelaste lænden, ryggen eller nakken ved at indstille dig til en korrekt siddeposition. Denne korrekte siddeposition fremmer kroppens bevægelser, og dermed forbedrer blodcirkulationen i kroppen.

Linket forneden har info omkring al den vigtigste viden vedrørende ergonomiske kontorstole.

Guide til ergonomiske kontorstole

Eftersom vi alle sammen er bygget forskelligt, er ergonomiske stole også fremstillet i varierende modeller. Nogle har flere fleksible muligheder end andre, og det er i virkeligheden op til dig, at beslutte hvilken kontorstol er bedst.

Konklusion

Hvad så nu?

Jeg håber at du har fået inspiration til, at komme ud af døren i hverdagen eller til at købe en bedre kontorstol. Hvis jeg skal være hudløs ærlig, har disse to mindre tiltag ikke kostet ret meget. Et par gode løbesko til 1000 kr., og en kontorstol til 1500 kr. har givet mig mindst dobbelt så meget energi i hverdagen til arbejde, venner og kæresten, samt et sundere helbred.

Jeg vil mene, at 2500 kr. er billigt i forhold til hvad man får ud at det 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Få et sundere liv med masser af løb og den rigtige kontorstol, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar