Spis for at forbedre synet

Vi bliver alle gamle på et tidspunkt. Der begynder at vi se dårligere, høre mindre og gå langsommere. Men det er muligt at udskyde hele processen og i hvert fald undgå at have ens voksne og professionelle liv præget heraf. Nøglen ligger i at spise ordentligt.

En god og varieret kost er anbefalet vidt og bredt – men sjældent med henblik på at forbedre ens syn. Det er der imidlertidigt god grund til. Det moderne menneske nærmest lever foran skærmen. Vi vågner op ved at checke mail på vores smartphone, tiden på arbejde går med at kigge ind i en skærm og når vi er hjemme slapper vi af ved at se fjernsyn. Vi får serveret underholdning, arbejder med input og output og laver alt foran flimrende pixels. Og det har vores syn ikke godt af i den lange ende.

Man kan vælge at lave små øvelser for at bevare synets skarphed. Selv sørger jeg for en gang i timen at fokusere på et punkt, der lægger langt væk. Sidder jeg inde på arbejde kigger jeg ud af vinduet og forsøger at finde det højeste punkt et par kilometer væk. Herefter kigger jeg på dette i et par sekunder til et halvt minut. Det er til lige at give mine øjne lidt variation fra skærmen og nærmest lige cleare mit hoved.

Ved at spise en sund og varieret diæt giver man ens øjne de bedste muligheder for også at fungere godt i fremtiden. Man kan fremhæve et par enkelte fødevarer, der er teorier om også hjælper, men det primære kan man vinde ved blot at spise almindeligt sundt og varieret. Husk grøntsagerne.

Et enkelt stykke mad ofte nævnt i forbindelse med synet er gulerødder. Jeg ved ikke hvor meget her, der er videnskab, og hvor meget der i højere grad er gætterier, men at gulerødder hjælper på synet er herved videregivet. Under alle omstændigheder er gulerødder sunde og et meget nemt mellemtid og kan så afgjort anbefales at spise et par gange om dagen.

Glemmer du at spise sundt og spise for at bevare dit gode syn, ender du med i en tidligere alder end nødvendigt at måtte lave kompromisser. Måske kan du ikke bruge din iPhone – du skal i stedet have fat i en større trådløs telefon. Måske kan du ikke længere læse avisen – der skal briller til. Måske har du problemer med at udføre dit arbejde ordentligt – og så må du finde et andet.

Bevar dine øjne. Det har du alle gode grunde til at gøre og samtidigt også alle muligheder for. Husk gulerødderne, eller du ender med en ældremobil i en tidlig alder!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Spis for at forbedre synet, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar