Sådan får du dit nyfødte barn til at falde i søvn

Søvn er en af de vigtigste ting for vores sundhed og dette gælder især for nyfødte babyer der har brug for masser af søvn navnlig i de første måneder af dets liv så det kan vokse sig stort og stærkt. Dette kan dog være en hård omgang at komme igennem for de nybagte forældre der i mange tilfælde må give afkald på en del af deres nattesøvn. Netop derfor er det vigtigt at man giver sit barn nogle gode søvnvaner fra starten så man selv kan få sovet. Så hvis du selv kæmper med nattesøvnen kommer der her en kort guide til hvordan du får dit barn til at falde i søvn.

1: Lær barnet at sove når der er lydt

Den første ting som er vigtigt at lære barnet er at det skal kunne sove selvom der er lydt omkring det. Derfor kan det være en god ide blandt andet at købe en lille radio som man kan lade stå tændt på børneværelset – dog ved lavt støjniveau – imens barnet skal sove. Selvom der kan gå lidt tid er dette den nemmeste måde at lære ens barn at falde i søvn. Flere forskere mener også at dette kan have gavnlige effekter på den lange bane og dermed kan man være med til at sikre at barnet kan sove tungt senere i tilværelsen.

2: Køb et par silkedyner eller silkepuder

En anden ting som kan gøre en stor forskel for barnets nattesøvn er valget af nattøj eller dyner og puder. Reglerne for små børn er langt hen ad vejen de samme som for voksne: det gælder om at man hverken har det for koldt eller for varmt. Derudover er det også vigtigt for især små børn at de har let ved at bevæge sig når de sover. For at gøre dette nemmere kan man med fordel anskaffe sig et par silkedyner eller silkepuder i stedet for et par traditionelle ande- eller gåsedunsdyner. Forskellen på dun og silke er blandt andet at silke er bedre til at ventilere og dermed holder man nemmere på varmen når det er koldt og man har ligeledes nemmere ved at blive kølet ned når det er for varmt. Hvis du selv mangler noget til dit barn kan du finde det på denne side.

3: Lær dit barn at sove i en stillestående barnevogn

En sidst ting som man bør lære sit barn er at det skal kunne sove når barnevognen står stille. Dette er især vigtigt da det giver en mulighed for at lade barnet ligge og sove i sin barnevogn og dermed har man lidt tid for sig selv. De fleste børn foretrækker i et tidligt stadie at sove imens der er bevægelse omkring dem. Dette kan derfor udmønte sig i at børn helst vil sove imens man går tur med barnevognen eller imens at man vugger barnet enten med hænderne eller via en gyngestol. Men dette kan være udmattende for forældrene og derfor bør man prøve at standse barnevognen når barnet er faldet i søvn. Hvis det vågner igen man fortsætte med at gå indtil det falder i søvn igen og herefter standse op endnu engang.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)