Alpha lipoic acid – fra fedt til muskler

Alpha lipoic acid er et stærkt stof på pilleform, der kan hjælpe dig til at få det maksimale ud af dit vægttab eller i jagten på et sixpack.

Vi vil næsten alle sammen gerne fjerne noget af det unødvendige fedt; enten fordi, at vi vejer for meget, eller fordi et sixpack til sommeren kunne være super fedt. Dette kræver blandt andet motion, træning og en stærk diet, men ved hjælp af visse kosttilskud kan du give dit fedttab et ordentligt kick. Et af disse supplementer er alpha lipoic acid!

Netop alpha lipoic acid er en antioxidant med ild i røven, der i lang tid har været kendt for at kunne regenerere vitamin C og vitamin E, sløve forældelsesprocessen og øge udskillelsen af tungmetaller i kroppen såsom det farlige kviksølv. Alpha lipoic acid blev først syntetiseret i laboratorier verden over i 19070’erne, hvor det var med til at kurere kronisk leversygdom.

En meget imponerende sidenote om alpha lipoic acid er, at du som menneske kan indtage rigtigt meget, før det bliver skadeligt NOAEL (No Observable Adverse Effect Level – Hvor meget man kan indtage før det går skævt) er på hele 60mg per kilo! ALA opstår da også naturligt i visse grøntsager som broccoli og spinat, men mængderne er for små til, at det for alvor giver noget.

Derfor kan du med fordel købe Alpha lipoic acid piller og indtage omkring 500mg af dette hver dag. Det kan nemlig hjælpe dig i kampen mod det ekstra fedt!

ALA placerer kulhydrater i muskler, ikke i fedt

Hvad alpha lipoic acid kan er, at stoffet sikrer en større optagelse af de kulhydrater du hver dag indtager i dine muskler. Hvis flere af dine kulhydrater bliver opbevaret i musklerne og leveren, bliver færre ditto nemlig opbevaret i dine fedtlagre, der derved ikke øges. Tværtimod mindskes de!

Det hele finder sted ved hjælp af GLUT-4 glucosetransportermolekyler, som alpha lipoic acid frembringer til ens muskelmembraner. GLUT-4 imiterer insulin (og øger derved insulinsensitivitet, god ting!), og kan derved faktisk også bruges i kampen mod sukkersyge. Flere kulhydrater rammer musklerne.

Udover dette mindsker alpha lipoic acid produktionen af triglycerider og derved også fedtskabelse. Kort sagt fra et studie i 2009:

”Levere fra LA (lipoic acid)-behandlede rotter viste øgede glycugen koncentrationer, hvilket indikerer at kulhydryater optages som glycogen nærmere end at blive til fedtstof”.

I én sætning: alpha lipoic acid forvandler de kulhydrater, du igennem din mad indtager, til glycogen i dine muskler nærmere end til fedtstof. Du bliver stærkere og får en lavere fedtprocent med ét stof!

Alpha lipoic acid kan købes i Danmark, men jeg har valgt at købe mit (som er på billedet) i USA, da det er billigere på langt sigt. Skriv en kommentar, hvis du vil have et link til ALA i USA. Du kan også med fordel kigge på allicinpiller.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Alpha lipoic acid - fra fedt til muskler, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

3 tanker om “Alpha lipoic acid – fra fedt til muskler

 1. Hvad kaldes ALA-produkt(er) der kan købes i DK – og hvor?

  Også gerne link til steet du køber i USA – går udfra du har brugt god tid på research af kvalitet og pris ;-).
  Tak fordi du deler info.
  vh

 2. Hej Halfdan!

  Virkelig en fin side du har. Du er også rigtig god til at skrive.
  Jeg kan simpelthen ikke vente på den lange leveringstid fra BB.com, så jeg har bestilt ALA og Garlicin fra Bodystore. Ved du om deres produkter er gode nok?

Skriv et svar