Derfor skal du spise chia frø – næsten hver dag

Chia frøet er kendt for at være lidt af en ”sundhedsbombe” – forstået her i den mest positive forstand muligt. Chia frøet er proppet med næringsstoffer og falder derfor ind under kategorien af såkaldte ”super foods” – fødevarer, vi skal sørge for at spise så meget af som muligt.

Hurtig info om chiafrø: De små chia frø kan købes i diverse kosttilskuds- og helsekostbutikker og kan bruges som snack, i bagværk, i smoothies og lignende. Du kan fx købe chia frø billigt her.

20 % Omega 3

En af de ting, der er virkeligt interessante hvad chia frø er, at de indeholder vanvittige 20 % Omega 3-fedtsyrer.

Det betyder med andre ord, at der er mere omega 3 i chia frø, end der i en fuldfed laks. Der findes også en udmærket mængde af omega 6, nu vi er i gang.

Omega 3 er super både for hjernen og resten af kroppen. Du kan næsten ikke få nok.

Som alternativ til chia frø og laks kan du også overveje piller indeholdende Omega 3. Vær dog opmærksom på, at der har været en stribe negative sager i 2013 omkring, hvordan pillerne faktisk slet ikke indeholdt så meget Omega 3 som man troede (og der stod på pakken).

Læs også om immunforsvars boostende mad her.

chia frø

Holder dig mæt

Chia frø absorberer op til 12 gange sin egen vægt i væske.

Det kan lyde diffust – men det betyder faktisk bare, at du holder dig mæt i lang tid med chia frø, og at de derfor er velegnede som snack eller dessert. Du kan fx bruge chia frø på toppen af din grød eller havregryn.

Det hjælper også på mæthedsfølelsen, at chia frø indeholder ganske rigeligt med fibre. Netop fibrene er også grunden til, at du skal passe på med at spise for mange chiafrø. Det kan give lidt problemer med maven i sidste ende.

Glutenfrie

Er du på en Low Calorie High Fat eller GL-kur? Så bliver du glad for chia frø.

Chia frø er nemlig glutenfrie, så alle glutenallergikere og folk på disse kure kan med ro i sindet indtage frøene og komme det skridt nærmere end sund livsstil.

Skriv ind til halfdan@simpelsundhed.dk, hvis du har et par lækre opskrifter med chia frø. Tager du også et par billeder sørger jeg for at lægge dem op her på siden så alle andre kan se den og jeg smider gerne et link til dit website oven i hatten, har du en madblog eller lignende. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.1/10 (27 votes cast)
Derfor skal du spise chia frø – næsten hver dag, 5.1 out of 10 based on 27 ratings

Skriv et svar