Sådan kommer du frem på cykel i København

Undertegnede har efterhånden boet i København i 2 måneder. Jeg bor ved min kæreste på Frederiksberg, men arbejder i Hellerup. Det er cirka 7 kilometer væk.

For at komme til og fra arbejde hver dag benytter jeg mig af min trofaste cykel. Jeg har lært en ting eller to om, hvordan man begår sig i trafikken de seneste par måneder, og dem vil jeg gerne give videre her. Vi kan kalde det helt almindelig cykeletikette – eller hvad der gør, jeg ikke har lyst til at skubbe dig af cyklen, skulle vores veje tilfældigvis krydses på en mørk cykelsti en aften.

1) Køb af bagskærm

Der er intet så slemt som at cykle bagved en fyr, der ikke har bagskærm på cyklen og derfor sjapper al væske på vejen op i smasken på en selv. Der er simpelthen ikke noget værre.

Du har ingen undskyldning for ikke at købe en bagskærm. De koster et par hundrede kroner, er nemme at montere og gør slet og ret verden til et bedre sted.

2) Husk dine cykellygter

Du slipper ikke for at købe cykellygter. Det kommer til at sætte dig cirka 3-400 kroner tilbage for et lovligt par.

På den måde undgår du at blive bonget 750 kroner af politiet, hvis de ser dig køre rundt uden lygter, og du gør samtidigt dagen bedre for dine medbilister. Det er ikke cool ikke at kunne se, hvad der kommer kørende mod en. Ikke alene kan du selv komme til skade, men du kan også ødelægge dagen ganske alvorligt for en anden person.

3) Cykelhjelm

Den her siger virkeligt sig selv.

ung kvinde med cykelhjelm

4) En mountainbike

Her kommer der en ret vigtig en.

Står du og skal købe en ny cykel, anbefaler jeg, at du vælger en mountainbike. Jeg kører selv på en mountainbike, min far fandt på en fynsk losseplads og hurtigt satte i stand.

Der er rigtigt meget vejarbejde i København. På grund af Christiania-cykler og folk, der cykler to ved siden af hinanden på en smal cykelsti, kommer du også til at slås med kantstene, du kører op og ned ad. Jeg kører halvt på fortov og halvt på cykelski, når jeg cykler til og fra Hellerup for at komme på arbejde. Det er bare en del af det at bo i København.

Forstå mig ret – København er en fantastisk by at cykle i fordi at så mange gør det. Bilisterne er opmærksomme på det og gør plads og du bliver opmuntret af selv at sætte dig op på cyklen, når så mange andre gør det. København er en fantastisk cykelby. Men de her ting skal bare lige være på plads af hensyn til dine medcyklister og af hensyn til dine medbilister. Der er ingen grund til at gøre livet svært for nogle, når en bagskærm, et par cykellygter og en hjelm samlet sætter dig 1.000 kroner tilbage.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sådan kommer du frem på cykel i København, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar