Fordele ved massage

Har du svært ved at forsvare over for dig selv at bruge tid og penge på massage? Se fordelene ved massage her.

Der er store fordele at hente ved at blive masseret på et mere regelmæssigt basis end blot af ens kæreste en gang om ugen til fjernsynet. Massage er en anerkendt afslapnings- og afstresningsform og er blevet brugt i tusindvis af år af mennesker i alle aldre. At massage har overlevet i så lang tid er nu heller ikke uden grund!

Vi har lige en hurtig note til at starte med: For at opleve alle fordelen ved massage kræves der, at du får massage af en uddannet massør. En sådan person ved en del om menneskekroppens anatomi, ved en del om muskler, om zoner og hvad en professionel massør ellers er nødt til at vide. Kun på denne måde kan du opleve alle fordelene!

Stress, kredsløbsproblemer og strakte muskler

Ikke alene de fysiske behov, men også de psykiske kan blive dækket af en god omgang regelmæssig massage. Nogle af fordelene ved en god massagesession en gang imellem kan ses herunder:

 • Blodkresløbet: Du kan få kickstartet dit blodkredsløb. Et ikke alt for godt blodkredsløb gør det svært at koncentrere sig, at holde varmen og i det hele taget at fungere optimalt. Massagen hjælper dig også på denne front. Øget blodkredsløb kan også være med til at forstærke dit immunforsvar.
 • Strakte muskler: Har du forstrakt en muskel, eller har du ikke varmet ordentligt op / strakt ordentligt ud, så kan sportsmassage være med til at redde trådene ud for dig. Dette benytter professionelle atleter sig af på et meget højt plan, men lækker massage behøver altså ikke at være dem forbeholdt. Det kan og bør du også udnytte, hvis du har lidt problemer med strakte muskler.
 • Fixe hovedpine: Har du tit problemer med hovedpine, hvor en aspirin er din bedste ven? I så fald kan du også med fordel benytte dig af massage, da det øgede blodkredsløb som før omtalt kan være med til at øge mængden af blod tilført til hjernen – hvilket i sidste ende kan fjerne den bidende hovedpine eller begyndende migræne, rigtigt mange danskere i dag oplever.

Den allerstørste fordel ved regelmæssig massage er dog en anden og knap så konkret af slagsen. Nøgleordet er stress. Stress har udviklet sig til at være noget nær en folkesygdom i Danmark, hvor såvel unge som gamle slås problemer med at få hele hverdagen til at hænge sammen med alle de forskellige ender.

En meget ofte anvendt metode til at få bugt med ens begyndende stresssymptomer er netop massage. Massagen kan være et fantastisk afbræk i en travl hverdag, hvor du har mulighed for at koble helt af og lade arbejde være arbejde og lade familie være familie. Massagen kan fungere som afslapning og afstresning ikke alene for den krop, men også i høj grad din psyke, og dette benyttes massage da også til den dag i dag.

Men virker massage virkeligt?

Massage har i gennem tiderne været igennem mange undersøgelser for at fastslå, om metoden rent faktisk har en målbar effekt eller ej. Hvis vi skal forsøge at summere op på disse undersøgelser tyder en eventuelt konklusion på at indikere, at der ikke er en fysisk fordel at hente som sådan ved massage. Dog var det klart indikeret af flere undersøgelser, at der var en psykologisk gevinst at hente i massagen. En vis placeboeffekt, kan man næsten snakke om – men denne bør heller ikke undervurderes, da et stærkt og raskt sind er nødvendigt for at have styr på det fysiske.

Et eksperiment foretaget i Østrig i 2000 viste, at den psykologiske effekt alene gjorde, at patienterne med 2 ugentlige massagesessioner havde nemmere ved at kapere udfordring i deres liv og havde nemmere ved at nå deres sundhedsmæssige mål. Du kan med andre ord sagtens bruge massagen til at nå dine fysiske mål og at klare dig fysisk igennem en stresset hverdag, selvom effekten egentligt er psykisk, strengt taget.

Har du erfaringer med massage? Skriv dem gerne herunder!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Fordele ved massage, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

3 tanker om “Fordele ved massage

 1. Jeg kan skrive under på at det virker da jeg får massage hver anden uge om søndagen(i dag :o) ), og jeg får fornyet energi hver gang.!
  Dog er det ikke kun for hyggens skyld jeg får det, da jeg har en del fysiske skavanker som gør det en nødvendighed for mig. Men ikke det sto mindre, er det noget der kan anbefales hvis man har midlerne til det.

  Hvis man overvejer at få massage og har fysiske skavanker, så få det gjort ved en som ved hvad hvordan det skal gøres. Har prøvet en som ikke var helt færdig uddannet, noget som jeg ikke slap godt fra……

  1. Haha, især det sidste kunne jeg ikke lade være med at trække over smilebåndet af. Den historie hører jeg meget gerne en anden gang. Jeg har indtil nu en person, der var i gang med at blive uddannet som min bedste oplevelse, om end det var en kort en af slagsen!

   1. Uh du er ikke den eneste der har moret sig over den oplevelse, jeg kunne jo bare have holdt mig til en som om end var noget længere inde i uddannelsen.
    Men nærigheden kom op i mig, som den har det med at gøre for os alle når vi øjner en chance for at spare penge.

    Men som sagt jeg havde lavet en aftale med denne unge pige om at hun skulle massere mig, hun fik da også startet rimelig godt. Men uanset om hvor mange gange jeg sagde ikke så hårdt og rolig nu, fortsatte hun med at lægge vægten i for hun havde fået at vide at der skulle lægge kræfter i da hun var en så spinkel pige.
    Hendes lære havde så dog lige glemt at fortælle at det er kun hvis kunden ikke fejler noget, som jeg i dette tilfælde gjorde…..

    Så da hun var færdig var jeg helt færdig…..
    Måtte have flere fysioterapi behandlinger og massage behandlinger( af en uddannet ;o) ), samt en del ekstra smertestillende blot for at komme tilbage til start. Og jeg indkasserede ikke 400 kr. til ny behandling. ;o)

Skriv et svar