Hold dit nytårsforsæt med 5:2 kuren

Vi er nu i midten af januar, og hvis du har som de fleste danskere har du sikkert lovet dig selv at julefedtet skulle væk fra mavsen igen – måske har du oven i købet lavet et nytårsfortsæt om et decideret vægttab.

Men nu er vi allerede i midten af januar, og den motivation der engang var så stor svinder i takt med at temperaturen falder og hverdagen igen kommer i gang. Og det er da også utroligt svært bare at skulle tabe sig hvis man ikke har lagt en plan for hvordan det skal gøres eller har en kur man skal følge. Men det er der heldigvis råd for…

5:2 Kuren – 2013’s hotteste kur

en gang bønner

5:2 kuren, også kaldet 5:2 faste, er en fantastisk ny kur som giver et varigt vægttab, mere energi, og faktisk også kan spare dig for lidt penge. Med kuren spiser du nemlig som normalt 5 dage om ugen, mens du de sidste 2 faster og spiser noget mindre.

5:2 kuren blev udviklet i England, og i 2013 fik også danskerne for alvor øjnene op for kuren, og succeshistorierne vælter ind. Tricket er at man på fastedagene spiser meget lidt mad (men i høj kvalitet), og at kroppen så på de dage tærer på fedtdepoterne. Samtidig vender man sig til at spise mindre mad, så man vil faktisk også opleve at man på ikke-faste-dage spiser mindre portioner og stadig bliver mæt.

Sådan kommer du i gang med 5:2 faste

Selv om det kan være fristende bare at kaste sig ud i det og begynde at faste uden at læse yderligere skal du slå koldt vand i blodet. For at få det optimale udbytte er det nemlig vigtigt at du læser en grundig vejledning til hvordan du kommer i gang – hvis du faster forkert kan det faktisk være direkte farligt. Der findes heldigvis flere bøger som kan købes i boghandlerne, og det er også muligt at købe en e-bog om 5:2 kuren. At faste korrekt er hverken besværligt eller kompliceret – det skal bare læres.

Folks erfaringer

Der er rigtig mange der har haft gode erfaringer med 5:2 kuren, og det er ikke uden grundt at det er årets kur. Overvægtige oplever at vægten for første gang nogle sinde stagnerer og begynder at falde – en fantastisk oplevelse når man ellers hele livet bare er blevet tungere og tungere. Men det der mest bemærkelsesværdigt ved 5:2 faste er nok hvor mange der bliver ved med kuren – andre slankekure giver også et vægttab hurtigt, men her falder folk som regel fra efter et par uger fordi det viser sig at være for hårdt.

Men med 5:2 kuren er det kun 2 dage om ugen man er på faste – resten af ugen spiser man som normalt. Og de fleste kan klare ikke at spise så meget f.eks. mandag og torsdag, når der til gengæld ingen restriktioner er på de øvrige dage.

Så hvis du har kæmpet med vægten og har prøvet den ene slankekur efter den anden uden succes så overvej 5:2 kuren. Faster du rigtigt kan det vise sig at være den sundeste beslutning du har taget i mange år – og så er nytårsforsættet sikret.

Hvem skal ikke bruge kuren?

Et lille PS: Det anbefales ikke at bruge kuren hvis du har sygdomme, har dårligt hjerte, eller er under 18. Er du undervægtig anbefales faste af gode grunde heller ikke. Nyere forskning tyder også på at du skal være påpasselig med at faste hvis du er kvinde i den fødedygtige alder da faste kan have negativ indflydelse på din fertilitet. Men derudover gør det ikke noget om du er 30 eller 60 og om du er tyk eller slank.

sund mad på tallerken

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar