Introduktion til helsekost

Når du i byen spiser en burger på McDonalds eller en ekstra stor rullekebab nede ved AliBaba behandler du ikke din krop særligt godt. Du giver ikke din krop de nødvendige byggesten den skal bruge til at udvikle sig. Derfor mister du energi og du begynder at tage på i vægt. Du bliver uoplagt.

Og heri ligger grunden til at prøve noget fundamentalt anderledes – hvor helsekost kommer ind i billedet. Helsekost er ikke en fastdefineret gruppe af fødevarer, men i stedet et overordnet udtryk for sund og nærende mad.

Du kan ikke købe helsekost nede i den lokale Netto eller Fakta. I stedet vil du typisk være nødt til at købe ind online eller lave maden selv – og i vores travle verden er det de færreste personer, der har tid til at gøre sidstnævnte. At handle din helsekost ind på nettet er derfor det mest ligetil.

Eksempler på helsekost

Hele det her indlæg skulle helst ikke blive alt for flydende. Lad mig derfor komme med et par eksempler på, hvad helsekost kan være:

  • Økologisk honning – honning indeholder mange kalorier, men kan næsten betegnes som “sundt slik”. Hvis du skal slappe af med lidt god og lækker mad kan du med god samvittighed inkludere helsekost.
  • Proteinbarer – efter en god omgang træning nede i FitnessWorld eller FitnessDK er der næsten ikke noget bedre end en proteinbar. Her er der tale om en velsmagende chokoladebar, men med mindre fedt og sukker og flere proteiner. Hvad din krop har brug for, når den skal opbygge muskler, med andre ord.
  • Økologisk landbrød – der er intet galt med at spise brød. Især ikke, når det er økologisk. Og fuldkorn. Og landbrød. Så er det pludseligt sundt og en del af en fornuftig diet.

Tager du et kig på fx Helsebixen.dk, der også sælger helsekost, vil du se, at de har et særdeles imponerende sortiment over både barer, honning, mineraler, vitaminer, brød og meget andet – alt, du skal bruge for at opretholde et køkken i bedste helsekost-stil.

Hvad er ulempen?

Her har jeg talt rigtigt godt om helsekost. Men intet er som bekendt så godt, at det ikke er skidt for et eller andet. Sådan er det også med helsekost.

Der kan ske to ting:

1) Helsekost kræver lang tid. Vil du lave din helsekost selv, hvilket er den optimale løsning, vil du lynhurtigt opdage, at dette tager voldsomt lang tid. Du skal afsætte mange timer af dagen til blot at lave mad. Det er ikke holdbart for de fleste danskere den dag i dag.
2) Helsekost er voldsomt dyrt. Selvom helsekosten enkeltvis ikke koster så meget igen bliver det til en hel del i sidste ende. Du kan roligt regne med at sprænge dit madbudget og lidt til, når du skifter over fra almindelig McD, kylling og pasta og over til helsekost i stedet for.

Jeg lever ikke selv efter helsekost. Det er på alle måder alt for upraktisk for mig – desværre. Men jeg tænker mig om i forhold til, hvad jeg spiser. Sådan kan man også nå langt..

Hvad med dig – er du på helsekost?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Introduktion til helsekost, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar