Nem og sund morgenmad med protein

Vi får altid fortalt, hvordan vi skal spise godt med morgenmad, at der skal være masser af protein i, at den ikke må være fyldt med sukker og så videre. Se et eksempel på en sådan morgenmad her!

Et ordentligt måltid til morgenen er vigtigt for at kunne fungere resten af dagen. Føler du dig træt og uoplagt alt for tidligt i løbet af dagen, kan det meget vel hænge sammen med en skidt start på dagen uden nok protein og med for hurtigt optagne kulhydrater. Men det er faktisk nemt at fixe!

Se billedet herunder. Det er et normalt billede af min morgenmad:

sund morgenmad med masser af protein

Du kan næppe genkende alle effekterne på billedet herover, så lad os sammen tage dem en ad gangen;

  • Havegrød: Havregryn med mælk eller havregrød er begge glimrende bud, men kulhydraterne optages en smule langsommere ved hjælp af havegrødens konstruktion. Skal du nå meget inden middag kan det derfor anbefale lige at smække en gryde op med lidt havegryn og et par deciliter vand, da du i så fald vil få et mere plant energiniveau i løbet af dagen. Du kan krydre havregrøden med lidt sirup, mørk sirup, hvis den er en tand for kedelig i sig selv.
  • Omega-3: Vi spiser slet, slet ikke nok fisk den dag i dag, og derfor er balancen mellem Omega-3 og Omega-6-fedtsyrerne helt skævt. Det har vi alt andet end godt af, og derfor er det en god idé at købe nogle billige Omega-3 piller på nettet og indtage en enkelt af dem dagligt. Med mindre, at du rent faktisk kværner fisk 3 gange om ugen, bør du ikke lade være med dette. Et ret vigtigt punkt.
  • Alpha lipoic acid: En højere del af dine indtagne kulhydrater går til dine muskler og gør dig stærkere i modsætning til at placere sig i leveren og gøre dig federe ved hjælp af alpha lipoic acid. Du slår 2 fluer med ét smæk med alpha lipoic acid, og det kan både købes i Danmark og udlandet. Jeg anbefaler ofte det sidste, da det er billigere, og der ofte er lidt mere smæk på deres piller.
  • Ekstrakt af grøn te: Vi ved alle sammen, at grøn te er godt for et væld af ting; så koncentrerede piller med det reelt aktive stof i grøn te er naturligvis ligeså. Mine piller er koffeinfrie, hvilket er meget vigtigt, når du køber piller med ekstrakt af grøn te. Ellers ender du med at være hyperaktiv for en uge efterfulgt af en vinterdepression. Koffein er ikke sundt.
  • Allicin: Stoffet allicin, der opstår naturligt i hvidløg og giver både smagen og lugten, kan kickstarte ethvert vægttab med seriøs effekt på kroppens fedtprocent. Jeg er ikke just ‘tyk’, men jeg tager dem alligevel for dette og et væld af andre fordele. Allicin kan fås normalt ved hjælp af hvidløg, men du ved med garanti godt, hvorfor et overdrevent indtag af hvidløg er en skidt idé. Mine allicin-piller er lugtfrie samt smagsfrie.
  • Jordbærproteinpulver: Nok protein til morgenmaden er sindsygt vigtigt for at fungere resten af dagen. Derfor snupper jeg omkring 30g proteinpilver – jordbærsmag lige for tiden, vanilie smager uendeligt ulækkert – sammen med morgenmaden for at sikre at 30 % af energien fra min morgenmad rent faktisk kommer fra protein. Hvis du kun følger én ting på denne liste, så lad det være proteinpulveret. Der er meget vinde og endnu mere at tabe!
  • Mandler: Er jeg stadigt sulten efter dette festmåltid, slukker jeg sulten i billige mandler fra Tyskland til 60kr / kiloet. I mandler er der sunde fedtsyrer, masser af protein og energi nok til at holde en elefant kørende i ugevis. Glimrende supplement til morgen-, middag- og aftensmad.

That’s it. En sund og nærende morgenmad med masser af protein, langsomt optage kulhydrater og det tager 2 minutter at opstille det hele og yderligere 3 minutter at spise det. Start dagen på den bedst tænkelige måde med et ordentligt måltid morgenmad!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Nem og sund morgenmad med protein, 7.0 out of 10 based on 3 ratings