Øg din chance for graviditet med disse tips

Vil du gerne være gravid, men har du indtil videre ikke haft heldet med dig? At få børn er det mest fantastiske vi kan give os selv, men det er desværre ikke for alle, at det går ligt let med graviditeten. I denne artikel har vi derfor samlet vores bedste tips til, hvordan du selv øger dine chancer for graviditet.

Sund kost og motion er afgørende

Hvis du gerne vil være gravid, er det vigtigt at huske, at en sund krop er afgørende for dine chancer for graviditet. Det er først og fremmest vigtigt, at du er normalvægtig, da både overvægt og undervægt kan påvirke din fertilitet negativt.

Derfor er det vigtigt at spise sundt og dyrke regelmæssig motion. Du må dog ikke dyrke for meget motion, da mange træningstimer også kan være negativt for din fertilitet. Men moderat motion er vigtigt for at opretholde en god sundhed.

Det er samtidig vigtigt at droppe rygning og lægge det meste alkohol på hylden. Rygning er skadeligt for din frugtbarhed og er samtidig skadeligt for barnet, hvis du ryger under graviditeten.

Alkohol er okay i små mængder, hvis du prøver at blive gravid. Når du er blevet gravid, er det dog vigtig at lægge al alkohol på hylden.

Pas på med at stresse

Når mange par prøver at blive gravide, kan de godt begynde at stresse over, at det ikke er sket endnu. Men det er vigtigt at tage det roligt, da stress også kan påvirke dine chancer negativt.

Det er derfor vigtig at huske, at det nogle gange tager lidt mere tid end man lige forventer.

Det er samtidig vigtigt at du ikke er stresset over andre ting, som fx arbejde eller lignende, da også det vil gøre det sværere at blive gravid. Det gælder derfor om at din hverdag hænger godt sammen, uden stress af den ene eller anden art.

Hold styr på din ægløsning

For at blive gravid, kan det være en fordel at holde styr på din ægløsning. Som bekendt skal du have samleje under ægløsning for at blive gravid, og det kan derfor hjælpe, hvis du ved ca. hvornår du har ægløsning.

For at finde ud af hvornår du har ægløsning, er det vigtigt at kende din cyklus godt. Du kan med fordel bruge en af de mange applikationer der findes i dag, til at få styr på din cyklus og dermed også din ægløsning.

Få hjælp hvis der ikke sker noget

Hvis du og din partner forgæves har forsøgt i over et år, bør I overveje at søge hjælp. Der findes i dag flere forskellige muligheder for fertilitetsbehandling, som har hjulpet mange par til at få deres største drøm opfyldt.

Hvis I overvejer at få hjælp via fertilitetsbehandling, kan I kontakte en fertilitetsklinik og høre om mulighederne. I kan fx kontakte Dansk Fertilitetsklinik, der har stor erfaring indenfor fertilitetsbehandling.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)