Partner up – find en træningspartner!

At tage ned i fitnsscenteret for endnu engang at løfte de samme vægte til de samme monotone rytmer fra P3 og de samme kedelige mennesker bag disken er ikke altid lige sjovt. Men det kan du gøre det.

Bølle Bob havde ikke ret i særligt mange ting, men én ting havde den unge gut med kasketten dog fanget helt rigtigt: Vi har kun det sjov, vi selv laver. Dette gælder også i forhold til styrketræning eller almindelig konditionstræning nede i FitnessWorld eller FitnessDK, hvor det nogle gange bare er lidt mere trægt end andre gange at komme igennem ens program.

Af netop den grund kan den være en kæmpestor fordel at finde sig en træningspartner at dele glæden og fremskridtet med. Det er der mange gode grunde til, men hvis du vil have konklusionen til at starte med, så kan du få den her: Du bliver stærkere med en træningspartner! Vil du også vide, hvordan det hænger sammen? Læs med herunder!

Ansvar for hinanden

At have en træningspartner medfører først og fremmest, at I træner sammen. Derfor aftaler I et tidspunkt og et sted. Det behøver ikke at være fast, hvis I begge lider under hårde programmer med studie og / eller arbejde, men sørg blot for at komme afsted i hvert fald 2 gange om ugen.

Den første fordel ved en træningspartner starter nemlig før, at den første vægt er løftet: i og med at I har aftalt, at I skal mødes, er det også meget mindre risiko for, at du den dag dropper træningen. Skal du blot træne alene, er det kun dig selv, du skuffer, hvis du i stedet ender i sofaen til musik og rødvin, men har du fundet dig en pålidelig træningspartner går det også udover denne person. Dette alene skulle gerne øge incitamentet til at skabe et fast træningsprogram og følge dette kontinuerligt, da det jo trods alt også er ad denne vej, at de største fremskridt opnås.

Derudover har I, når I træner sammen, også mulighed for at skubbe hinanden dét ekstra en succesfuld træning fra tid til anden kræver. Står der en person bag dig og er klar til at tage vægten, hvis den presser lidt for hårdt ned på ottende repetation, eller hjælper han eller hun bare til med opfordrende tilråb kan dette faktisk alene gøre, at du er i stand til at løfte mere flere gange. Og det er slet ikke så dumt, vel?

Langt sigt = større resultat

At du løfter lidt ekstra og dropper lidt færre træninger – samtidigt med, at dine træninger naturligvis bliver en del sjovere og faktisk ikke bare en sur pligt i løbet af mandagen, hvis du hiver en god ven med – gør, at du på langt sigt opnår et mærkbart større resultat, end du ellers ville! Helt konkret bliver du på den lange linje stærkere og sundere af at træne med en træningspartner samtidigt med, at du gør det til en fornøjelse at træne.

Og for at det hele ikke skal være løgn, er det faktisk muligt at skære i prisen det koster at træne, hvis du gør det sammen med en partner. I hvert fald hvis I vælger FitnessWorld, da det her er muligt at vælge et træn-2-abonnement, hvor den ene person kun kan træne sammen med den anden person til 100kr mere end ét abonnement på 250kr koster. Naturligvis kan den ene person kun træne sammen med den anden (med mindre, at I bor sammen og kortet altid ligger det samme sted), men hvis den ene alligevel kun er med på den andens foranledning, er dette naturligvis intet problem.

Vær en god træningspartner!

I forhold til det at have og at være en træningspartner er der én vigtig lektie at huske: du skal være en GOD træningspartner!

Dette inkluderer lidt af hvert:

  • Sørg for, at du møder til tiden hver gang. Det er rigtigt dårlig stil at komme for sent til en aftale, og det gælder også i forhold til Fitness.
  • Sørg for at holde et kontinuerligt træningsprogram. Træningen gavner ingen af jer, hvis det kun sker 3 gange på en måned. Efter træning, så foreslå da en ny dag, hvis den anden person generelt er lidt til den lade side. Hold gejsten oppe samme!
  • Vær opmærksom på din partner. I stedet for at stå og kigge efter flotte piger på trædemøllen, så hav da lige en hånd på vægten eller kablet, din træningspartner er i gang med at makulere. Du skal kunne træde ind og hjælpe til især til sidst på træningen, hvor musklerne måske ikke gider lige så meget, som de ellers ser ud til.
  • Vær venner med dine træningspartnere. På den måde får I lettere ved at stole på hinanden, og det er altså nødvendigt for at få det maksimale ud af en træning. Desuden er en ven mere tilbøjelig til at give dig lidt ekstra vægt eller fortælle dig, at du gør tingene helt galt, end en “normal” person er. Kom ind under huden på hinanden.

Af personlige erfaringer har jeg selv et par rigtigt gode venner, jeg træner med. Om end ikke på et fast basis, da mit skema fra tid til anden kræver en hurtig alenetræning ved dén FitnessWorld tættest på mig, men ellers ganske ofte. Jeg har haft stor gavn af det – og jeg var aldrig kommet i gang, var det ikke for den ene ven, der har gjort uendeligt meget for at holde mig i  gang ved ilden!

Find en træningspartner. Du bliver stærkere, hurtigere, sundere og bedre i sidste ende af det!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Partner up - find en træningspartner!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings