Rejs dig i dit arbejdsliv

Sammenhængen mellem fysik og mental stabilitet er slående. Hvis du reducerer din fysiske aktivitet går du mentalt i stå – også på din arbejdsplads. Læs med herunder, og erfar hvad du kan gøre, for ikke at gå mentalt i stå i dit arbejde.

Zzzz
Sørg for at få en god omgang søvn, passende til dit liv, i relation til at få en god start på en krævende arbejdsdag. Dette er helt essentielt for udfoldelsen af din mentale faglighed og giver dig desuden mulighed for at begynde dagen med en stor portion energi.

 

Motionér inden arbejde
Præmissen siger, at hvis du er fysisk aktiv før en arbejdsdag, har din mentale aktivitet og kreativitet nemmere ved at udfolde sig i løbet af dagen. Dette kunne eksempelvis være ved at starte din dag i fitnesscentret, gå en lang morgentur med hunden eller at lade bilen stå og cykle på arbejde.

 

Skip elevatoren
Arbejder du, som de fleste stillesiddende medarbejdere, i en kontorbygning, så gør det til en vane at skippe elevatoren. Tag trapperne og mærk hvordan blodet cirkulerer rundt i kroppen når du når op til din virksomheds etage.

 

Gør brug af frokostpausen
I stedet for at gøre brug af tilbuddet om frokostordning på arbejdspladsen, er det en god idé at gøre brug af din frokostpause som en måde, hvorpå du kan få en smule motion på i løbet af en eller stillesidende arbejdsdag. Herunder behøver du ikke at tage en lang løbetur, men blot at hente en sandwich i nærmeste supermarked eller at gå på tanken efter en kop kaffe er en form for fysisk stimulering og hjælper dig mentalt med at komme igennem resten af arbejdsdagen.

 

Fysisk afslapning
Er du træt efter en hård arbejdsdag, eller føler du dig mentalt udmattet af den faglige vidensproduktion og kompetenceudvikling du har gennemgået i løbet af dagen, kan det være vigtigt for din krop og dit sind at slappe af. Dette kan dog gøres på flere måde end at falde dybt i sofaen med fjernbetjeningen i hånden. En god måde hvorpå at afslappe din fysiske krop og dit mentale sind, er ved at bevæge sig. Herunder er din krop i stand til at få brændt den sidste energi af i relation til at få en god nattesøvn, og dit sind får muligheden for at slippe de arbejdsrelaterede emner og fokusere på familieliv og livsnydelse.

 

Desuden…

Vil du få det optimale ud af dig selv i en arbejdssituation og undgå en behandling med botox, er det desuden vigtigt for din mentale sundhed og optimale arbejdsstyrke, at spise sundt. Herunder er det ikke sværere at spise sundt end at spise usundt, det handler blot om den individuelle tilgang til forholdet mellem fysik og mentalitet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)