Så mange kalorier forbrænder du ved at dyrke sex

Er det virkelig muligt både at hygge sig og nyde hinanden hjemme under dynen samtidig med, at man er sund og forbrænder en masse kalorier? Kan man nu være så heldig? Motion og fedtforbrænding plejer at kræve selvdisciplin, viljestyrke og en god kondition. Men tænk, hvis motion også kunne være for alle livsnydere, der hellere vil spare løbeturen og nyde en god gammeldags omgang lagengymnastik.

Artiklen er skrevet med Alor.dk, der er en af Danmarks største online sexshops. Køb dit sexlegetøj, herunder dildoer og vibratorer her. Link: Alor.dk.

Det er værd at tænke over, da sex med sin partner sagtens kan have en god effekt på helbredet. Det ville nok desværre være for godt til at være sandt, hvis der også var den bedste, mest effektive form for slankekur. Men med lidt god vilje, så kan sex alligevel siges at være god motion – og viljen hertil, den har de fleste.

110 gode grunde til at dyrke mere sex

Hvordan man personligt hygger sig bedst med sin partner, kan være meget individuelt, og det gælder derfor også for kalorieforbrændingen. Alt fra tid, stilling og måde man dyrker sex på spiller en rolle. I gennemsnit forbrænder en mand 4,2 kalorier i minuttet, mens en kvinde forbrænder 3,1 kalorier under samleje. Det vil altså sige, at hvis man som mand går i seng med sin partner 20-25 minutter inden sengetid om aftenen, så er det omtrent 110 kalorier hver gang. Som kvinde er det hertil cirka 70 kalorier som standard.

Derudover, hvis man er helt vild med sin partner og føler man har en god aften, så forbrænder man på bare 15 minutter mellem 120-180 kalorier ved mere hed sex. Tag så også lige lidt forspil med, så holder I længere, og så er det også længere tid, der er gang i forbrændingen. Vil man personligt gerne tabe lidt på sidebenene, så er rådet, at man skal være aktiv og opfindsom både over og under dynen. Stående sex er i sidste ende her hvor man kan forbrænde flest kalorier, ligesom stillinger siddende enten med manden eller kvinden øverst er et hit for konditionen.

Vær ikke den, der bare ligger. Det får din forbrænding intet ud af, og det gør din partner sikkert heller ikke. Selv hvis sex ikke kun handler om kur og vægttab – som det jo oftest slet ikke gør – så er sex stadig godt for helbredet og for kroppen. Uden at man måske tænker over det, så er det hele kroppen man får brugt, bevæger og strammer op.

Både dit fysiske og mentale helbred vil takke dig, i hvert fald hvis det er god sex, du får, og det skal det nok blive, hvis du med kalorierne i tanke giver den gas, arbejder for den gode sag og får lidt ekstra sved på panden. Forbrændingen har godt af at være i gang længst muligt i løbet af dagen. Måske du og din partner skal aftale at få den bedste start på dagen med en god omgang morgensex og så igen en god afslutning inden sengetid. God dag og god sex.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)