Træt af at cykle? Prøv en elcykel

Vi er alle enige om, at det at springe op på jernhesten er noget af det bedste vi kan gøre for vores sundhed. Det er nemt og koster ingenting, og cyklen er det mest oplagte transportmiddel til og fra arbejde.

Men derfor har mange af os stadigt rigtigt svært ved at tage os sammen og endeligt køre videre. Det er hårdt at cykle i modvind og op ad bakke og en enkelt dårlig oplevelse hjem kan virkeligt ødelægge meget. Men det findes der heldigvis råd for – og det konkrete råd i dette tilfælde hedder en elcykel.

En elcykel er en almindelig cykel, hvor der på laddet af cyklen er monteret et batteri og en motor. Motoren giver dig et ekstra skub i pedalerne når du cykler, og den kan både indstilles til kun at virke fx op af bakke eller hele tiden. Når det er ved at være svært og du taber fart, sørger motoren for lige at give dig et ekstra skub fremad. Det gør cykelturen til og fra arbejde en fornøjelse nærmere end noget, du bare skal have ordnet så hurtigt som overhovedet muligt.

Husk, at der er tre meget store fordele at hente ved at tage cyklen på arbejde:

  1. Det er nemt. Kan du forestille dig noget nemmere end bare at gå ud og tage cyklen – og så cykle afsted? Cyklen løber aldrig tør for benzin og den er altid klar. Du skal aldrig sidde i kø med en cykel. Og det er decideret sjovt, når man har en god dag og solen skinner.
  2. Det er gratis. Både en bil og en cykel har en vis pris i anskaffelse, men hvor en cykel praktisk taget er gratis herefter, skal du betale mange tusinde kroner (efter skat) hver måned for at bruge bilen. Disse penge kan du meget nemt bruge på nogle langt bedre ting. Hvor meget ekstra sjov kan du have om måneden, hvis du pludseligt ikke havde benzin, ansvar- og kaskoforsikring at bekymre dig om?
  3. Det er sundt. Der er næsten ikke noget sundere end en god og frisk cykeltur to gange om dagen i den friske luft. Det er lige præcis hvad din krop har brug for efter arbejde – hverken mere eller mindre. Du kan også spare dit FitnessWorld-abonnement væk, hvis du bare sørger for at cykle en times tid om dagen.

Nuvel. Som nævnt, så har en elcykel en vis anskaffelsespris. For en god og solid elcykel skal du regne med at smide cirka 7-10.000kr. Du kan finde dem billigere, men det er som bekendt sjældent en god idé at vælge det billigste alene for at vælge det billigste. Det giver ikke det bedste resultat.

Brug derfor de penge, det nu og engang kræver for at komme godt i gang med en ordentlig elcykel, og nyd alle fordelene.

En ven af mig sælger elcykler online, og jeg kan stå inde for, at han gør et rigtigt godt stykke arbejde med alt der.

Hvis du arbejder på et kontor, har Kristoffer Føns her på bloggen skrevet et meget fornuftigt om at holde sig i form trods kontorarbejde. Det er anbefalelsesværdig læsning. 🙂

Holder du dig selv i form på kontoret – med eller uden en elcykel?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Træt af at cykle? Prøv en elcykel, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar