Sundhed er ikke kun kost og træning – det er meget mere

Når snakken falder på sundhed, er det ofte kost og træning, der bliver snakket om først. Det er selvfølgelig også en vigtig del af sundheden, men det er ikke alt. Hvis man træner og spiser sundt, men gør så meget andet usundt, er man stadig ikke sund. Læs mere om sundhed, der altså ikke kun handler om kost og træning her.

Sunde øjne

Hvis man snakker om kroppen og sundhed, er det første mange tænker på, træning. Men der er andre ting på kroppen, der har brug for andet end træning. Det gælder blandt andet dine øjne. Ens øjne kan ikke mærke den store forskel på, om du træner eller ej. Men der er andre ting, der kan hjælpe dine øjne.

I den tid vi lever i lige nu, kan man ikke undgå at bruge et par timer foran skærmen hver dag. Det er nærmest umuligt at komme igennem en dag, uden at kigge på en skærm. Men det er jo blevet bevist, at det ikke er helt godt for øjnene. Heldigvis er der også kommet en mulighed for at beskytte ens øjne fra skærmen, og det er skærmbriller.

Skræm briller kan specielt hjælpe dig, der arbejder foran computeren eller dig, der sidder foran computeren i skolen. Det er ikke altid et nemt arbejde af flere grunde, og derfor kan et par skærmbriller faktisk gøre en stor forskel for dig.

God søvn

En anden meget nødvendig ting at overveje og tænke over, er ens egen søvn. Søvn er utrolig vigtig for os, og det kan faktisk være meget skadende, hvis ikke man får nok søvn. Selvom du måske ikke mærker konsekvensen så meget, efter en nat med kun få timers søvn, betyder det ikke, at de ikke er der.

Søvn er med til at give os energi. Den er med at få kroppen til at slappe af og gøre sig klar til næste dag. Når man er ung, er det specielt vigtigt at få en god søvn, da ens hjerne stadig udvikler sig. Det er altså svært, hvis ikke man får søvn. Hvis man træner, er det faktisk også rigtig vigtigt med søvn. Det er der dine muskler virkelig slapper og får bygget sig på efter en god omgang træning. Det nytter ikke noget at spise sundt og træne, hvis ikke du også tager din sundhed seriøst på andre punkter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)