Sundhed – kært barn har mange navne

Umiddelbart når man tænker på sundhed, tænker man løb, motion, salat. Sundhed er mere end det. Sundhed er selvfølgelig motion. Sundhed er dog også mental sundhed og sundhed er at have et sundt forhold til sin krop. Lille uddybelse; vær god ved din krop, spis når du er sulten og gør hvad din krop beder dig om. Det er at have et sundt forhold til sin krop.

Mange mennesker = mange forskellige forståelser af hvad sundhed er. Men der er forskel. Nogle vil tabe sig, nogle vil tage på, nogle vil vedligeholde sin vægt, nogle vil tage på i muskelmasse. Der er en lang række af forskellige mål, som forskellige mennesker har med sin krop.

Privat sundhed

En ting der er sund, men tabulagt er for eksempel privat sundhed. Hvad er det? Privat sundhed er ligesom sundhed generelt forholdsvist bredt. Privat sundhed kan være hvordan du taler til dig selv om din krop. Privat sundhed kan være på soveværelset – selv når du er alene – for eksempel at bruge en Fleshlight Girls. Dette er privat sundhed, som også er supervigtig.

Privat sundhed er mere end det. Som sagt er det et meget bredt ord og bredt emne. Privat sundhed er også hvordan du er sund når du er alene. Det handler ikke kun om det der foregår i soveværelset, men også hvordan du behandler dig selv, hvordan du tænker om dig selv og hvor hårdt du presser dig selv. Hvis for eksempel du er ekstremt øm i benene fra træningen dagen før og du bare ikke kan overskue den løbetur du havde planlagt, vil det være en god ide at lægge løbeskoene på hylden og bare gå en tur. Dette er sundt fordi du uanset får bevæget dig, men også fordi du lytter til din krop.

Sundhed generelt

At have en sund livsstil, er der mange der misforstår og tænker at en sund livsstil er ikke at spise slik, drikke alkohol og sodavand og løbe en tur hver dag. Sundhed er dog også at lytte til dig selv og tillade dig selv, at drikke et glas vin med veninden eller spise et stykke kage med familien. Sundhed burde ikke sætte grænser, men nærmere åbne nye muligheder for dig selv. Dette betyder dog ikke, at du skal spise kage og slik hver dag, men du skal absolut heller ikke gå sulten i seng.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)