Varier dine øvelser og nå nye højder

Gæsteindlæg fra Hurtigtvaegttab.net

hjernen og nerverUanset om du bare er træt af de løft, du har gjort, eller om du har ramt et plateau med dem, kan det være en udmærket løsning at udbytte de vigtigste øvelser i din rutine for lignende bevægelser. Mange gange er et plateau resultatet af et overbrugt bevægelsesmønster – med andre ord har dit nervesystem rekrutteret de samme muskler på samme måde så længe, at det ikke kan gøre det bedre. Hvis du, for eksempel, har gjort knæbøjninger i en menneskealder, prøv så at skifte til front squats i et par uger. Denne variation rammer stort set de samme muskler, men på en lidt anden måde – akkurat nok til at få dine nerver til at rekruttere muskelfibrene på en lidt anderledes måde og få dig til at vokse igen.

Andre gange kan du gå i stå som resultat af et svagt punkt i din vifte af bevægelser, som, når først det er rettet, vil sende den vægt, du kan løfte, himmelhøjt. Hvis du, for eksempel, har fået dit dødløft op til 160 kilo, men ikke kan rokke 165 fra gulvet, kan du drage fordel af dødløft, der er udført på en platform, i nogle par uger. Stå på en kasse og brug en moderat vægt for et par eksplosive reps, der vil opbygge den trækkraft du har brug for at overvinde inertien i de første sekunder af dit dødløft. Bagefter vil du kunne nå 165 uden problemer.

Du kan også ændre den rækkefølge, du udfører øvelserne i. Hvis for eksempel du, på de dage, hvor du træner overkrop, kombinerer bænkpres med roning, men starter med bænkpres, så start kombinationen med roning i et par uger, så den kan få prioritet. Roning er selvfølgelig bare et eksempel. Du kan variere din træning på tusindvis af forskellige måder og pointen er bare, at din krop er rigtig klog. Hvis du laver det samme træningsprogram måned efter måned året rundt så har din krop gennemskuet det. Du bliver nød til mindst hver 2-3 måned, at lave drastiske ændringer i dit træningsprogram så du kan ”chokke” din krop og udfordre den på nye måder som den ikke er vant til. Dét er på den måde, at du tvinger den til, at blive større og stærkere. Forhåbentlig fik du lidt indsigt i hvordan kroppen udvikler sig og du nu vil kunne nå dine fitness mål!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar