Work/life balance som selvstændig

Den moderne iværksætter har brug for at kombinere privatliv og arbejdet, idét grænsen mellem arbejde og privatlivet bliver stadig mere flydende. Dog kan det ofte være en udfordring for en nystartet iværksætter at undgå at arbejdet overtager privatlivet eller at privatlivet kryber for meget ind i arbejdet.

En ofte anvendt løsning på denne velkendte udfordring er, at blive medlem af et kontorfællesskab, der findes kontorfællesskaber som man som iværksætter kan blive medlem af for ret få midler og derved høste den gevinst som det giver at have en rent fysisk adskillelse af arbejdsplads og hjem.

andreas linde sidder ved hans to computere

Udover den fysiske adskillelse af arbejdsplads og hjem kan der også være fordele rent forretningsmæssigt ved at være tilknyttet et kontorfællesskab. Ofte giver medlemskabet af et kontorfællesskab øget forretning alene i kraft af at man som iværksætter udvider sit netværk og måske endda kommer til at dele arbejdsplads med potentielle kunder.

Udover de direkte forretningsmæssige fordele ved et kontorfællesskab vil en respekteret adresse som tydligt udstråler at det er en arbejdsplads og ikke et hjem, udtrykke øget seriøsitet til omverdenen. Professionalisme er netop vigtig for at kunne opbygge den tillid som er nødvendig for at kunne fungere som leverandør til større kunder. På det sociale plan er der tillige en masse positive aspekter ved at være lejer i et kontorfællesskab.

De fleste iværksættere kan i opstartsfasen godt mangle de gode kollegaer som de måske tidligere har haft, men også her kan det at leje en plads på et kontorfællesskab være med til at gøre springet fra lønmodtager til iværksætter mindre og dermed øge sandsynligheden for succes.

Teksten her er skrevet af Andreas Linde, der i Aarhus har startet kontorfællesskabet Latinerkontoret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Work/life balance som selvstændig, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar